Makó és környéke

2019.08.04. 16:45

Palacsintázva ünnepelt Nagylak

Két napon át ünnepelt a hétvégén Nagylak. A falunapon új díszpolgára is lett a határközségnek: Erzsike óvónéni, azaz Baranyai Lászlóné.

Szabó Imre

– Nemzedékek nőttek fel a keze alatt – méltatta Nagylak új díszpolgárát, a 77 esztendős Baranyai Lászlónét a falu polgármestere, Locskai Zoltán, aki egyébként maga is Erzsike óvónéni felügyelete mellett töltötte óvodás éveit. Mint kiderült, a kitüntetett nagyon szerény: nagyon meghatódott, amikor megtudta, hogy milyen elismerésben részesül, és azt mondta, ő csak a munkáját végezte. Az ünnepi testületi ülésen persze nem csak őt köszöntötték, hanem a falu legfiatalabb és legidősebb polgárait, a kitűnő tanulókat, négyen pedig állampolgársági esküt is tettek.

Nagylak arról nevezetes, hogy amikor falunapot ünnepel, a művelődési ház udvarán felállított rendezvénysátorban, illetve környékén zajló szórakoztató programok közben mindenki kedvére palacsintázhat. A finomságról ezúttal is Gyenes Csaba és csapata gondoskodott, a kisült palacsintákat pedig a helyi nyugdíjasklub asszonyai töltötték meg lekvárral, kakaóporral, illetve dióval. Érdemes volt megkóstolni, egyik ízletesebb volt, mint a másik.

Palacsintázva ünnepelt Nagylak. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA

A sütőcsapat veteránja, Haluska Balázs elárulta nekünk: ő lassan két évtizede süt rendezvényeken palacsintát, s azóta megsütött vagy 20 ezer darabot. Most Nagylakra délelőtt 10-re jöttek és az előkészítés után fél 12-től este 6-ig készítették az édességet, egymást válva a forró sátorban. Megtudtuk: a csapat 66 kiló lisztet, 5 kiló tojásport, 20 liter tejet használt fel, és persze a mindehhez szükséges vizet és étolajat. Összesen több mint 3 ezer palacsinta készült el, jutott tehát bőven a falu minden lakójának, de még a vendégeknek is. – Ez nagy munka, úgy bírjuk, hogy közben rengeteg ásványvizet iszunk – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!