Makó és környéke

2011.06.01. 20:25

Rémhír, hogy bedőlt a lelei szennyvízprogram

Maroslele - A szennyvízprogram nem dőlt be, már a kivitelezők pályáztatása folyik, a csatornázás még idén elkezdődik – nyilatkozta lapunknak Dóka Tímea maroslelei jegyző. Erre azért volt szükség, mert sokan félreértették a faluban azt a levelet, amelyet a napokban postázott számukra a beruházáshoz szükséges előtakarékosságot szervező pénzintézet.

Szabó Imre

Volt, aki a polgármesteri hivatalban érdeklődött, mások makói szerkesztőségünket hívták fel amiatt Marosleléről, hogy tanácstalanság lett úrrá rajtuk a szennyvízberuházással kapcsolatban. Egyikük, [namelink name="Drimba Tibor"] lapunknak elmondta: szomszédjaival együtt nem érti, egyáltalán folytatódik-e még a projekt? A napokban ugyanis a beruházáshoz szükséges előtakarékosságban részt vevő leleiek félreérthető levelet kaptak a befizetéseket gyűjtő pénzintézettől.

Az értesítést amiatt postázták, hogy véget ért a befizetési időszak – a levélnek ugyanakkor az a címe, hogy kiutalási értesítés, ráadásul arról is tájékoztatja a befizetőket, hogy az előtakarékosság során felhalmozottnak megfelelő összegű, kedvezményes lakáscélú hitelre is jogosultak. Voltak, akik ezt úgy értelmezték, hogy meghiúsult a Makóval és a másik négy városkörnyéki községgel közösen szervezett csatornázás, az embereknek visszautalják a pénzt.

Csatornaépítők Makón. A várossal közös beruházás hamarosan Maroslelén is elkezdődik. A szerző felvétele

Csatornaépítők Makón. A várossal közös beruházás hamarosan Maroslelén is elkezdődik. A szerző felvétele
Maroslelén mindez azért kényes kérdés, mert a községben egyszer, 8 éve már indítottak szennyvízprogramot, ebből azonban semmi sem lett. Aki akkor előtakarékoskodott, csakugyan visszakapta a pénzt, ráadásul lakásfelújításra vagy más hasonló kiadások fedezésére költhette.

A jegyző, [namelink name="Dóka Tímea"] ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a bank által küldött levelek valóban adhatnak okot félreértésre – a projekt kommunikációjáért felelős cég ezért is küldött egy külön tájékoztató levelet mindenkinek. Megtudtuk: a kiutalás valójában nem azt jelenti, hogy a takarékoskodó lelei polgároknak, hanem azt, hogy a beruházást szervező társulatnak juttatják el az összegyűlt pénzt az állami támogatással együtt. A szennyvízberuházás Maroslelén is folyik. Most ott tart, hogy a jövő hónap végéig közbeszerzési eljárás keretében kiválasztják a kivitelezőt, maga a munka pedig még idén elkezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!