Makó és környéke

2008.03.07. 11:50

Spanyol rendszám, hamis francia vízum, ukrán embercsempész

Nagylak - Öt moldáv illegális bevándorlót és a rájuk váró embercsempészt is elfogták a nagylaki határrendészek csütörtökön. A határrendészek szolgálatváltáskor vették észre a zöldhatáron a csapatot.

Bekerítették és elfogták őket. közben nem messze egy kocsiban rátaláltak az embercsempészre is. Az elfogott moldávokat - egyikük még gyerek - az ukrán embercsempész Olaszországba vitte volna.

Miközben a határrendészek az iratokat ellenőrizték, a fák között észrevettek egy kocsit. A spanyol rendszámú autóban egy ukrán férfi ült. Őt is ellenőrizték, ukrán útlevelében hamis francia vízum volt. Kiderült, hogy ő várta a moldávokat és Olaszországba szállította volna őket.

A moldávok bevallották: már Romániában jártak, mikor az embercsempészek megkeresték őket azzal, hogy fejenként 500 euróért hamis okmányokat adnak és átsegítik őket Magyarországon. Az Olaszországba való eljutásért további pénzt számoltak volna fel a csempészek.

A moldávok közül a két hamis vízummal rendelkező ellen közokirat hamisítás, a hamis útlevéllel érkező másik kettő ellen közokirat-hamisítás előkészülete, az ukrán férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás.

Címkék#Nagylak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!