Makó és környéke

2012.12.05. 08:47

Sporttagozat indul a Keriben

Makó - A 2013-2014-es tanévtől ismét lesz sporttagozatos középiskola a megyében. A makói Keriben a 9. évfolyamtól kezdődően indítanak sportosztályt. <br> <br>

Kozserán Beáta

A szegedi Széchényi István Gimnázium sportosztályainak megszűnésével, Csongrád megyében immár egyedülálló módon indul sporttagozat, a jövőre kilencvenedik születésnapját ünneplő, makói Návay Lajos Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskolában.

Az eddig főleg tornászairól ismert intézményben, már nem csak a lólengés, vagy gyűrűgyakorlatok rejtelmeivel találkozhatnak a diákok, hanem a kézilabda és labdarúgás szépségeit is megismerhetik az iskolát választók, mivel a jövő tanévtől a Návay Lajos Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola a Makói Oktatási Központ Szakképző Iskola és Kollégium szoros együttműködéssel a helyi sportegyesületekkel már 9. évfolyamtól kezdődően sportosztályt indít.

A makói Keriben a 9. évfolyamtól kezdődően indítanak sportosztályt.

A makói Keriben a 9. évfolyamtól kezdődően indítanak sportosztályt.
Kincses Tímea tagintézményvezetőtől megtudtuk, az emelt szintű testnevelés oktatásra az alapötletet az adta, hogy több labdarúgó is jár az iskolába, így nekik is kedvezve indítottak beszélgetéseket a helyi női - és férfi kézilabda, illetve a MUFC vezetőivel.

A heti öt testnevelés órából álló tagozaton, külön csoportokra bontva, jól felkészült szakemberekkel, kiváló körülmények között űzhetik a számukra kedvelt sporttevékenységet az itt tanuló diákok.

A kézilabda órákat a Contitech-Marosmenti Női Kézilabda Sportegyesület vezetőedzője, az egykori NB I-es játékos, Baunok Bernadett, a foci órákat Kolozsvári János, a Maros-menti Utánpótlás Futball Club szakmai igazgatója tartja majd.

KERI film - Makó
A tagozatot elvégző diákoknak érettségi után lehetőségük van 13. évfolyamon Sportedző OKJ-s képzésen is részt venni.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!