Makó és környéke

2015.05.11. 22:59

Süllyednek a nemrég helyreállított utak

Süllyednek, ezért balesetveszélyesek a szennyvízberuházás után helyreállított utak sok helyütt Maroslelén. A falu a hamarosan esedékes garanciális bejárásra készül, reméli a helyzet rendezését.

Sz.I.M.

– Nekem szerencsére még nem ment tönkre az autóm, de ismerek a faluban olyanokat, akiknek komoly kárai vannak – mondja a maroslelei [namelink name="Kurusa Tibor"]. A Jobbik színeiben politizáló önkormányzati képviselő azért kereste meg lapunkat, hogy megmutassa, a szennyvízberuházást követő úthelyreállítás messze nem sikerült tökéletesre a faluban. Tettünk egy körutat, és jó néhány helyen láttunk kisebb-nagyobb, főként süllyedésből eredő úthibát, kátyút.

A Damjanich utcában például csak lépésben lehet végigmenni, olyan sok van belőlük, a legveszélyesebbet azonban a Köztársaság utcában láttuk: az aszfalton látható legalább 20 centi mélységű, terjedelmes lyukat hetek óta felszalagozott bóják jelzik, az autósok igyekeznek kerülgetni – és bosszankodnak, illetve a községházára járnak panaszkodni.

Kurusa Tibor a Köztársaság utcai balesetveszélyes kátyúnál. Fotó: Szabó Imre

Kurusa Tibor a Köztársaság utcai balesetveszélyes kátyúnál. Fotó: Szabó Imre
A polgármesteri hivatalban [namelink name="Dóka Tímea"] jegyző lapunknak azt mondta, az önkormányzat tud a problémáról: a hibákról rendszeresen, jegyzőkönyvekkel és fotókkal alátámasztva értesíti a kivitelezőt, kérve a korrekciót. Ennek időnként látszik is némi eredménye, hiszen például a napokban is kijavítottak két nagyméretű, balesetveszélyes kátyút. Az igazi áttörést azonban attól a néhány hét múlva esedékes bejárástól várják, amit a garancia előír. [namelink name="Martonosi György"] polgármester már felkérte a képviselőket, hogy mindenki mérje fel, környezetében pontosan hol és milyen problémák vannak, és ezekkel szembesíteni fogják a kivitelező cég illetékeseit.

A munkák elvégzése azért valószínű, mert épp az ilyen esetekre visszatartották a szerződésben vállalt teljes összeg egy részét, és ezt csak akkor fizetik ki, ha minden rendben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!