Makó és környéke

2008.01.18. 21:40

Százhétmillió forintot akarnak költeni Maroslele útjaira

Maroslele - Százhétmillió forintot akar költeni három utcában útépítésre és -felújításra idén Maroslele önkormányzata. Ennyi pénzt régóta nem fordítottak a faluban ilyen célra.

Munkatársunktól

A maroslelei önkormányzat már tavaly elkészíttette azokat a terveket, amelyek alapján idén három utcában szeretne útépítést indítani. A Damjanich utcában aszfaltszőnyegezésre kerül majd sor 2850 négyzetméteren, összesen 37,4 millióból, a Petőfi utcában az úttest felét építik újra 2070 négyzetméteren, és az út menti csatornát is kibélelik 45,1 milliós költséggel, míg a Pacsirta utca földes szakaszait út alappal és aszfaltburkolattal fogják ellátni, 352 négyzetméteren, ami 24,7 millióba kerül majd – tudtuk meg [namelink name="Martonosi György"] polgármestertől. A beruházás összértéke 107 millió forint; ennyi pénzt régóta nem fordítottak a faluban ilyen célra.

Sikeres pályázat esetén ősszel három út is megújulhat Maroslelén.
Fotó: Segesvári Csaba

A beruházást az önkormányzat nagyrészt pályázati támogatásból tervezi megvalósítani – tíz százalék önerő kell hozzá. A Regionális Fejlesztési Tanács már be is fogadta a község pályázati anyagát, az elbírálás február–március fordulójára várható. A kivitelezőt közbeszerzési eljárás keretében fogják kiválasztani, a munka pedig ősszel kezdődhet – mondta el [namelink name="Martonosi György"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!