Makó és környéke

2014.12.16. 19:44

Szegedre költözik a makói katolikus gimnázium

Makó - 20 év után megszűnik a makói Szent István Egyházi Iskola keretei között működő gimnázium – tájékoztatta lapunkat Szűcs Péter igazgató.

Munkatársunktól

A giminek mindössze 4 osztálya van, összesen 58 diákkal, évfolyamonként egy-egy; a legnagyobb létszámú is csak 16 fős. Az országosan megfigyelhető tendenciákat és a gimnáziumi férőhelyek csökkentésére irányuló kormányzati szándékot átgondolva a tagozatot áthelyezik az ugyancsak a Boldogasszony Iskolanővérek által fenntartott szegedi Karolina-gimnáziumba. A végzősök még Makón fogják befejezni tanulmányaikat, és várhatóan a tizenegyedikesek is, de már mint a szegedi Karolina-gimnázium kihelyezett tagozatának tanulói – a többiek pedig a szegedi intézményben folytatják tanulmányaikat. Ehhez kollégiumot vagy buszbérletet kapnak.

Ugyancsak megszűnik a SZIGNUM 80 férőhelyes diákotthona, ahol idén már csak 12-en laktak. Az évek során egyre kevesebb lett a vidéki tanuló, ők is inkább bejárnak – ez indokolja a döntést. Az érintett gyerekek várhatóan a Pulitzer-kollégiumban kapnak helyet, az épületnek pedig egyéb, oktatási funkciója lesz. A változások miatt 2 kollégiumi nevelőtanár és 1 gimnáziumi tanár állása szűnik meg. Az intézmény csak általános iskolaként működik tovább – ilyen formában egyébként nagyon népszerű, tanulói létszáma bővül, különösen az idegennyelv-oktatás miatt.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!