Makó és környéke

2013.10.06. 22:19

Székely kapu a községháza előtt

Ferencszállás - Új nevezetességgel lett gazdagabb a közelmúltban Ferencszállás központi parkja: az erdélyi testvértelepülés, Székelydobó küldöttsége a falunapon egy gyönyörűen faragott székely kapuval ajándékozta meg a községet.

Munkatársunktól

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

[namelink name="Jani János"] polgármestertől megtudtuk: az alkotás [namelink name="Benczédi László"] keze munkáját dicséri, aki 2006-ban Magyarországon megkapta a Népművészet Ifjú Mestere címet. A kapun ez a felirat olvasható: „Őseidnek gyökeréhez, nemzetednek szent hitéhez ne légy hűtlen soha!"

Ferencszállás 2011-ben kötött testvértelepülési megállapodást a kevesebb mint 600 lelket számláló színmagyar lakosságú Székelydobóval. Azóta kölcsönösen megajándékozták egymást egy-egy díszes lobogóval, és rendszeresek a küldöttségek látogatásai. A ferencszállási önkormányzat a nyáron segítséget is nyújtott: 200 négyzetméter gipszkartont ajánlott fel a székelydobói óvoda és általános iskola felújításához, amelyet ki is szállítottak.

A ferencszállási óvodások is megnézték a testvértelepülés, Székelydobó ajándékát. Fotó: DM/DV

A ferencszállási óvodások is megnézték a testvértelepülés, Székelydobó ajándékát. Fotó: DM/DV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!