Makó és környéke

2014.07.16. 21:55

Szentpéteri Csilla fellépése a szegedi városháza udvarán

Makó - 3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamiért az érdeklődés középpontjába kerültek – ezúttal Szentpéteri Csilla zongoraművészt, Makó arcát kérdeztük, aki két év után ismét koncertet ad zenésztársaival a szegedi városháza udvarában ma este fél 9-kor.

Szabó Imre

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

– Milyen műsorra számíthat a szegedi közönség?

– Igazi mediterrán életörömmel, fergeteges ritmusokkal, ízes zongora–gitár párbajokkal teli műsort állítottunk össze, amely a zene összes halmazállapotát bemutatja. Dinamikus, szenvedélyes, temperamentumos, vidám, lélekmelengető és helyenként papír zsebkendős. Klasszikus dallamok szólalnak meg saját átirataimban a dzsessz, latin, rock és filmzene stílusában, valamint saját szerzeményeim. Repertoáron lesznek a nagy slágerek, mint a Nyár, a La campanella, a Salsa, a Sirály, a Monti vagy éppen a Libertangó. Tavaly év végén jelent meg a „Best of" albumom, amelyet dedikálok a koncert végén, erről is hall a közönség, valamint számos új szerzeményt teljesen más felfogásban.

– Júniusban volt a nagykoncert Budapesten, amely hatalmas siker volt. Készül új album idén?

– Azt hiszem, eddigi pályafutásom csúcskoncertje volt, mind zeneileg, mind látványban, épp ezért szeretném bemutatni az ország számos színháztermében. És készül az új lemez, szeptemberben kezdődnek a felvételek, október végén jelenik meg, rendkívül izgalmas és színes zenékkel. A nyáron számos helyen léptünk, lépünk fel, Villány, Szeged, Békéscsaba, Kazincbarcika, Esztergom, és kedves szülővárosomban, Makón zárjuk a nyarat. Szeptemberben, ha minden úgy sikerül, ahogy szeretném, akkor Párizs és Algéria az útvonal.

Szentpéteri Csilla. Fotó: DM

Szentpéteri Csilla. Fotó: DM
– Lesz alkalma egy kis makói és szegedi nyaralásra, kikapcsolódásra?

– Lesz bizony! Úgy nem telhet el a nyár, hogy ebben a két szépséges városban ne töltsek el néhány napot. Szegeden legutóbb, amikor a Délmagyarország nyereményjátékának fődíját húztam ki, éppen a Múzeumok éjszakája volt, hihetetlen mennyiségű programmal, vidám forgataggal. Egész délelőtt a Tisza-parton sütkéreztem, aztán a kedvenc halászcsárdámban elfogyasztottam a kedvenc menümet. Hatalmas sétákat tettem, és élveztem, ahogy él a város. A makói koncert után pedig kihagyhatatlan lesz a Maros-part, a Hagymatikum, a bringázás és az az érzés, hogy újra kamasz lehetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!