Makó és környéke

2019.06.24. 15:40

Szentpéteri Csilla ismét díjat osztott

A 18 esztendős apátfalvi gimnazista, Joszt Vivien nyerte azt a Facebookon meghirdetett közönségszavazást, amelyen a Láttad-e már a zenét? mottóval meghirdetett rajzverseny pályamunkáira lehetett szavazni. Vivien, aki nagy rajongója Szentpéteri Csilla zenéjének, egy tengeri látképet festett szigettel - egyébként szenvedélye a művészet, és továbbtanulni is ilyen irányban szeretne.

Szabó Imre

Megírtuk: a makói születésű, itthon és külföldön is elismert zongoraművész, Szentpéteri Csilla idén már másodjára hirdetett ilyen pályázatot, amelyen a jelentkezők az ő műveinek ihletésére rajzolhattak, festhettek. Erre szerte a megyéből, illetve néhány esetben a megyehatáron túlról is összesen 583-an küldték be pályamunkáikat általános és középiskolákból. A pályázók között egy szakmai zsűri bírálata alapján már korábban kiosztottak 80 díjat, de ráadásként online közönségszavazást is hirdettek.

Fotó: Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

A közösségi oldalon meghirdetett szavazás győzteseit tegnap Szentpéteri Csilla vendégül látta a Glorius szállóban, amelynek különtermében kiállítást is rendeztek a legszebb alkotásokból. A díjátadóra Farkas Éva Erzsébet polgármester is eljött, aki ráadásként az első három helyezettnek 25, 15 és 10 ezer forintos jutalmat ajánlott fel.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!