Makó és környéke

2019.08.14. 20:17

Szőnyeget kaptak az esővíz-károsultak Makón, egy magyarcsanádi családnak cserepet gyűjt a szeretetszolgálat

Öt Honvéd városrészi családot segít szőnyeggel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja. Mindannyiuk otthonát elöntötte a víz júniusban, amikor hatalmas mennyiségű eső zúdult a városra.

Kovács Erika

Június második felében Makón, a Honvéd városrészben annyi eső hullott, hogy több mélyebben fekvő utca is víz alá került, ráadásul a csapadék néhol a lakásokat is elöntötte. Nem csoda, hiszen egy nap alatt közel kéthavi esőt kapott a város. Volt olyan ingatlan, ahol 30-40 centi magasan állt a víz – erről korábbi tudósításainkban is beszámoltunk. Több családot is hatalmas kár ért. Tönkrementek a bútoraik, a szőnyegek, a padló, vannak, akiknek a házuk fala is megrongálódott. A Honvéd városrészben sok hátrányos helyzetű család él, akik segítség nélkül nem tudják pótolni a tönkrement javaikat. A következő napokban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja öt családnak is szőnyeget juttat el.


– A régióközpontunk támogatásával tudunk segíteni a Honvéd városrész öt esővíz-károsultjának – tudtuk meg Kómár Mátyástól, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makó Csoportjának vezetőjétől. – Beszéltünk a családokkal, megkérdeztük, mire lenne a legnagyobb szükségük: padlószőnyeget kértek. Az öt családot méretre vágott, egyszobányi, jó minőségű szőnyeggel segítjük, amik összértéke 300 ezer forint – tette hozzá. Az első család szerdán kapta meg a szőnyeget. A következő napokban a többi családhoz is eljut a segítség.

A családoknak nagy segítség az új szőnyeg. Fotó: Kormos Tamás

A családoknak nagy segítség az új szőnyeg. Fotó: Kormos Tamás

A szeretetszolgálat makói csoportja egy magyarcsanádi családnak is segíteni kíván. Őket is a júniusi nagy esők miatt érte kár. Az egyik vihar tönkretette a házuk tetőszerkezetét.


– Most még jó az idő, de néhány hét és beköszönt az ősz. Szeretnénk, ha addigra rendbe lehetne tenni a ház tetőszerkezetét. Csoportunk gyűjtést indított az amúgy is fokozottan hátrányos helyzetű család javára. Főként cserépre és cseréplécre lenne szükségük – hívta fel a figyelmet. Kómár Mátyás azt kéri, aki tud segíteni, a +36 30 742 5142-es telefonszámon jelezze, vagy pedig e-mailben, a [email protected] címen, vagy személyesen Makón, a Liget utca 3. szám alatt.




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!