Makó és környéke

2019.05.06. 21:21

Táncra perdül a Makovecz tér szombaton

Makón is megünneplik a hétvégén a táncházak napját a városnapi programsorozat keretében, a Maros Táncegyüttes szervezésében. A rendezvényre 150-200 fellépőt várnak. A táncházak napját esőben is megtartják, ez esetben a Zenepavilon kupolája alatt ropják majd a táncosok.

SZ.I.M.

Szombaton délután – a városnapi programsorozat részeként – Makón is megünneplik a Maros Táncegyüttes szervezésében a táncházak napját – hangzott el a Maros Táncegyüttes vezetője, Tóthné Döme Mária és az együttes baráti körének vezetője, Nagyné Bálint Szilvia tegnapi sajtótájékoztatóján. Mint megtudtuk, a Hagymatikum fürdő előtti Makovecz téren megrendezésre kerülő, délután 1-kor kezdődő háromórás táncházban a szabad táncé lesz a főszerep. Táncosokat nemcsak a környező településekről hívtak meg ehhez, hanem a határon túlról, így például Pécskáról és Temesvárról is.


A várhatóan pazar hangulatú rendezvényhez természetesen bárki csatlakozhat, hiszen lesz táncoktatás is. Tóthné Döme Mária azt mondta, legalább 150-200 fellépőre számítanak; őket élő zenekar, a Rozsdamaró fogja kísérni, de a program színesítése érdekében jön citerazenekar és énekegyüttes is, ráadásként viseletbemutatót is tartanak majd. A szervezők úgy tudják, a rendezvényt egy rövid élő kapcsolás erejéig az egyik országos tévécsatorna is közvetíteni fogja. Bíznak a derűs időben, de a táncházat akkor is megtartják, ha netán esne az eső: ez esetben a zenepavilon kupolája alatt fogják ropni a táncosok.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!