Makó és környéke

2014.05.25. 21:44

Táncteremként születik újjá az iskola

Makó - Nem bontják le, hanem táncteremként újjáépítik a helyi műemléki védelem alatt álló, Erdei Ferenc téri egykori iskolaépületet Makón. A beruházás 48,8 millióba kerül, az építkezés befejezése szeptemberre várható.

Szabó Imre

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A tetőzetét lebontották, már csak a külső falai állnak az egykori Bajza-iskola 1906- ban épült Erdei Ferenc téri, helyi műemléki védelem alatt álló alsó tagozatos épületének, aggódni azonban nem kell érte. Mint Gera Zoltántól, az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület elnökétől megtudtuk, pályázati támogatásból táncteremként fog újjászületni, ráadásul úgy, hogy a homlokzat megtartja eredeti formáját.
Az épület felújítására, amelynek tulajdonjogi átruházása folyik, tavaly novemberben nyertek pályázati támogatást. A beruházás teljes egészében támogatott, önerő nem kellett hozzá, az összege 48,8 milliós. Az átalakítás terveit [namelink name="Szuda György"] készítette el, a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező pedig a szegedi Első Fűtés Kft. [namelink name="Gera Zoltán"] megjegyezte: több makói vállalkozóval tárgyalt, de a keretösszegen belül egyik sem vállalta a munkát. A bontás május elején indult, a befejezés szeptemberre várható. A 230 négyzetméteres teljes területből 130 négyzetméternyi lesz a tánctér, a többin egy folyosó, iroda és szociális helyiségek fognak osztozni. A terem csak gyakorlásra lesz alkalmas, versenyekhez kicsi.

Gera Zoltán egyesületi elnök az építkezésnél. A szerző felvétele

Gera Zoltán egyesületi elnök az építkezésnél. A szerző felvétele
Az egyesület társastánc-oktatással foglalkozik, és éppen húszéves lesz, mire a termet használatba veszik. Jelenleg 42 tagjuk van, a táncosokkal [namelink name="Sütő Eleonóra"] diplomás táncpedagógus foglalkozik 3 korcsoportban. Rendszeresen járnak versenyekre, eredményeikre joggal büszkék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!