Makó és környéke

2013.03.29. 14:52

Tehetséges diák: Zita az Országháznak festett

Makó - A Parlamentben látható az a kép, amelyet a makói Huszár Zita festett egy rajzpályázaton. A 26 ezer beküldött alkotásból övét az ötödik legszebbnek ítélte a zsűri. Tehetséges diák sorozatunkban ezúttal a Galamb József Szakképző Iskola diákját mutatjuk be.

Németh Marietta

Rajzórán figyelt fel szaktanára Huszár Zita tehetségére, aki addig sosem foglalkozott komolyabban a rajzolással, festéssel. Középiskolába kerülve azonban minden megváltozott: különleges látásmódja, színkeverése átlagon felüli, éppen ezért pályázatokra is beadták alkotásait.

A Parlamentben látható az a kép, amelyet a makói Huszár Zita festett egy rajzpályázaton.

A Parlamentben látható az a kép, amelyet a makói Huszár Zita festett egy rajzpályázaton.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 Nem kis meglepetésére egy tavalyi országos versenyen ötödik helyezést ért el pályamunkája, ami azért is nagy dolog, mert az országból 26000 mű érkezett. - Ez egy hazánk történelmével kapcsolatos rajzpályázat volt, a képen Szent Istvánt és a koronát ábrázoltuk egy iskolatársammal, aki a szoros határidő miatt besegített - meséli Zita. Hozzátette, egészen más egyedül dolgozni, mint csapatban, de a munka során mindenben együttműködve festettek társával; talán ennek is köszönhető a siker. A pénzjutalmon kívül több mindent nyertek: egy ünnepélyes díjátadó keretén belül láthatták a Parlamentet, sőt a legtöbb festményt, köztük az övékét, ki is állították ott. Azóta már az alkotás körbejárta az országot, ugyanis egy vándorkiállítás során minden megyébe eljutatták a képeket, hogy minél többen megtekinthessék azokat. – Boldog voltam, amikor megtudtam, hogy ötödikek lettünk, és az ehhez járó kirándulás az Országházban hatalmas élmény, egyben ajándék volt karácsony előtt – mondja örömmel a diáklány.

Nem ez volt az egyetlen pályázat, ahol sikereket ért el Zita. Egy teremtéstörténetről szóló megyei versenyen, valamint a térségi „Tornyok és harangok" pályázaton is remekül teljesített, még dicséretet is kapott. Ezen kívül iskolájával részt vett a „Tegyél három jó dolgot!" programban, amelynek során ruhákat, élelmiszeradományokat gyűjtöttek erdélyieknek. Tevékenységeikről egy kisebb könyvben montázsképek, rajzok mesélnek.

Tehetséges diák

Kéthetente megjelenő sorozatunkban olyan tehetséges makói diákokat mutatunk be, akik nemcsak tanulmányaikban, hanem zenében, sportban, egyéb szabadidős tevékenységükben is kiválóak.

 A mindig szerény és szorgalmas diákban az érzékenysége és a művészeti hajlama fogta meg Hadárné Kurucz Judit szaktanárt. Mint mondja öröm együtt dolgozni Zitával, nem kell neki sokat magyarázni, ugyanakkor az új technikák iránt érdeklődést mutat. Ráadásul, a tanórákon kívül is szán időt a pályamunkákra; nem egyszer fordult elő, hogy önszorgalomból, az órák után folytatta munkáit. Zita állítja: a rajzolásban, festésben teljesedik ki, és annyira szeret ezekkel foglalkozni, hogy gyakran még otthon is a művészettel tölti idejét. Kedveli az állatokat, különösen a galambokat, amiket éppen sokszínűségük miatt örökít meg a lapokon. A bolti eladónak tanuló lány még nem tudja, pontosan mivel szeretne foglalkozni. Szereti a gyerekeket, sokszor vigyáz az ismerősök csemetéire, így még az is lehet, hogy az eladó szakmát valami egészen másra, például gyerekekkel kapcsolatosra cseréli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!