Makó és környéke

2011.09.14. 21:40

Termékbemutató ivóvíz-ellenőrzés címén

Makó - Ivóvíz-ellenőrzésnek álcázott termékbemutató keretében próbált meg víztisztítót eladni egy forgalmazó az egyik Makó környéki faluban. Medgyesi Pál, az ivóvíz-szolgáltató társaság vezérigazgatója azt mondja: a városban és környékén jó minőségű az ivóvíz.

Munkatársunktól

Ellenőrizni kell önöknél az ivóvíz minőségét – hívott fel valakit a minap az egyik Makó környéki faluban egy víztisztító berendezéseket forgalmazó cég embere. Konkrét időpontot is megjelölt, azt viszont elhallgatta, hogy valójában egyszerűen termékbemutatót szeretne tartani. Az illető megijedt, hogy baj van az ivóvízzel, telefonált a helyi polgármesternek, aki meg az ivóvíz-szolgáltató társaság vezérigazgatóját, Medgyesi Pált faggatta, miért kell vizsgálni a vízminőséget. A cégvezető is kíváncsi lett, ezért az ellenőrzés meghirdetett időpontjára kiküldte a társaság egyik szakemberét is – így derült ki a turpisság. Az ügynök egyébként a történtek után nem járt szerencsével.

[namelink name="Medgyesi Pál"] az eset kapcsán lapunknak elmondta: már korábban, évekkel ezelőtt is találkozott hasonló trükkökkel. A gond az eljárással nemcsak az, hogy tisztességtelen módon igyekszik befolyásolni a reménybeli vevőt, hanem az is, hogy azt a látszatot kelti, mintha valami gond lenne a csapvízzel. Erről pedig szó sincs – hangsúlyozza. Az ügynök ugyanis a bemutató során a vízben lévő természetes ásványokat, nyomelemeket csapatja ki és ezt szennyezésként mutatja be, pedig ezekre az emberi szervezetnek igen nagy szüksége van. A fordított ozmózis elvén működő készülékek viszont ezeket is kiszűrik. Bár ezek közül néhányat visszapótolnak, meg sem közelíti a természetes vizeket így sem.

Ugyanakkor a palackozott ásványvizekhez, a különböző „csodavizekhez", illetve a berendezések által szűrt vízhez képest az, ami a csapból kifolyik, a hatóságok által leginkább ellenőrzött, legkevésbé kockázatos innivaló – mondja. Ez még azzal együtt is igaz, hogy szerte az országban folynak ivóvízminőség-javító programok – azért, hogy a magyar ivóvíz a hazainál szigorúbb európai szabványnak is megfeleljen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!