Makó és környéke

2011.09.14. 21:45

Testvérfalu lett Székelydobó

Ferencszállás - Nemcsak a falu alapítója-névadója tiszteletére állított kopjafa miatt lesz sokáig emlékezetes a napokban megtartott falunap Ferencszálláson: mostantól testvérfaluja is van a településnek.

Munkatársunktól

Méghozzá az 587 lelkes, kizárólag magyarok lakta Székelydobó, amely Székelyudvarhelytől mintegy 10 kilométerre van. Az erdélyi faluban személyes ismeretségek révén járt nemrégiben [namelink name="Jani János"] ferencszállási polgármester, ezt követően hívta meg ottani kollégáját.

Tóásó László egy négytagú küldöttség élén érkezett, és székely zászlót, illetve egy fából faragott, díszes emléktáblát hozott ajándékba – a kedvességet Ferencszállás első embere fokhagymafüzérrel és magyar termékekből összeállított ajándékcsomaggal viszonozta. Ugyancsak Erdélyből, a Székelydobóhoz közeli Agyagfalváról néptánccsoport is fellépett a programsorozatban. A barátságot nemcsak a testvér-települési szerződés pecsételte meg, hanem a báró Gerliczy Ferencnek emléket állító kopjafa avatása is, amelyet mindkét falu plébánosa megáldott és megszentelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!