Makó és környéke

2017.10.05. 10:49

Úgy megütötte egy boxerrel az idős férfit, hogy megvakult - előzetesbe került

A Makói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró egy hónapi időtartamra előzetes letartóztatásba helyezte azt a makói férfit, aki boxerrel támadt a hónap elején egy szintén helybeli lakosra.

Munkatársunktól

A gyanú szerint a férfi október 1-jén este negyed 8-kor Makón, az egyik kereszteződés mellett található pad előtt, a járdán előzetes szóváltásba keveredett egy 73 éves férfivel, majd egy boxerrel két alkalommal arcon és fejen, illetve egy alkalommal bordatájékon ütötte a sértettet. A bántalmazás következtében az idős férfi a jobb szemén 8 napon túl gyógyuló, maradandó, látásvesztéssel járó súlyos sérülést szenvedett el.


A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, maradandó fogyatékosságot okozva elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta az előzetes letartóztatás egy hónapra történő elrendelését. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a kényszerintézkedést elrendelte, figyelemmel arra is, hogy a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, cselekményét végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt látszik megvalósítani, valamint röviddel korábbi, szabadságvesztésből történő szabadulása után, így visszaesőként követte el azt.


A bíróság határozata nem jogerős, azzal szemben szabadlábon történő védekezés érdekében a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!