Makó és környéke

2012.03.01. 21:21

Új csarnokokat avatott a makói Váll-Ker

Makó - Két új gyártócsarnokot, valamint egy főként irodáknak otthont adó szociális épületet avatott fel tegnap újvárosi telephelyén a szerte Európában ismert makói Váll-Ker Kft. A cégnek idén 30 ezer kandallóra van megrendelése.

Szabó Imre

168 millió forintból, 58 milliós állami támogatással épült fel – egyébként makói vállalkozócsapat munkájával – az a két üzemcsarnok, illetve a hozzá tartozó kétszintes szociális épületegyüttes, amelyet tegnap avatott fel a Váll-Ker Kft. Újvároson. A társaság nem először pályázik sikeresen: az elmúlt 7 évben összesen 387 milliót költöttek fejlesztésre, amiből 170 milliót ily módon nyertek el – nemcsak a telephely bővítésére, hanem a kandallók gyártásához nélkülözhetetlen korszerű berendezések vásárlására is. Az avatáson a társaság első embere, [namelink name="Tóth István"] büszkén mondta el: az egész megyében nekik vannak a legmodernebb gépeik – másként nem is tudnának megfelelni a nyugati piacon elvárt minőségnek.

Az ünnepségen [namelink name="Mágori Józsefné"] parlamenti képviselő [namelink name="Czomba Sándor"] államtitkár levelét olvasta fel, aki nem tudott eljönni. Azt írta: a makóiak büszkék lehetnek arra, hogy van olyan vállalkozás a városban, amely a válság közepette is fejlődik. Makó polgármestere, Buzás Péter ehhez azt is hozzátette: a Váll-Ker évről évre megrendezett grillfesztiváljával a város kulturális életéhez is hozzájárul.

A két évtizede alapított Váll-Ker Makó legnagyobb létszámú helyi tulajdonban lévő vállalkozása. Jelenleg 320 főt foglalkoztat, de beszállítóként a térségből további közel 100 ember dolgozik a cégnek. Tóth István azt mondta, idén 30 ezer kandallóra van megrendelésük, ami azt jelenti, hogy 4 és fél millió alkatrészt kell megmozgatniuk. Angliába, Dániába és Németországba szállítanak rendszeresen, összesen 7 üzleti partnerük van. Tervük az, hogy a teljes gyártókapacitást áttelepítik a Návay térről az újvárosi vasútállomás melletti telepre. Ehhez eddig 5 új csarnokot építettek, és további 5 felépítésére lesz szükség – ebből kettőt jövőre szeretnének átadni.

Címkék#gyár#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!