Makó és környéke

2009.04.09. 22:14

Új konyhafőnököt keresnek Maroslelén

Maroslele - Miután nem tudott vele megállapodni, egyoldalúan bontott szerződést a maroslelei önkormányzat a naponta 250 óvodásra, iskolásra és idősre főző helyi konyha üzemeltetőjével.

Szabó Imre

Csak 2011-ben járt volna le, az önkormányzat azonban idő előtt felbontotta azt a szerződést, amelyet a közkonyha üzemeltetésére kötött egy helyi vállalkozóval. A konyha naponta nagyjából 250 adag ételt készít, itt főznek a helyi óvodásokra, iskolásokra, sőt az erre jogosult idősekre is. A pályázatot egyébként annak idején még az előző önkormányzat hirdette meg 2006-ban, de a győztessel már a mostani kötött szerződést – mondta el lapunknak a polgármester, Martonosi György. Az üzemeltetési jogért nem tülekedtek a jelentkezők, egyetlen vállalkozó, Kovács Zoltán adta be ajánlatát – egyébként korábban is ő működtette a kifőzdét.

A szerződésbontásra azért került sor, mert több idős és szülő is panaszkodott az étel mennyiségére és minőségére. A falu első embere elmondta, addig nem volt baj a konyhával, ameddig a vállalkozó, Kovács Zoltán 2007 augusztusában el nem hunyt. Akkor a felesége vette át a vállalkozást, de ezek után egyre többen voltak elégedetlenek. A helyhatóság szerette volna a szerződést közös megegyezéssel megszüntetni, és úgy tűnt, ebbe Kovácsné Müller Julianna beleegyezik, végül azonban egyoldalúan kellett vele szerződést bontani a napokban megtartott rendkívüli testületi ülés után. Természetesen szerettük volna megtudni a történtekről az üzemeltető véleményét is, őt azonban nem értük el.

A konyha ebédlőjében tegnapelőtt étkeztek a tavaszi szünet előtt utoljára a diákok. Most az átadás-átvétel zajlik, majd a közmunkások kifestik a helyiségeket, és új közbeszerzési eljárást hirdetnek az üzemeltetésre. Martonosi György tart tőle, hogy ezúttal sem tolonganak majd a jelentkezők, egy 250 adagos konyha ugyanis kicsinek számít. Ám a fél évig mindenképp elhúzódó pályázati procedúra idejére sem maradnak éhesek a gyerekek: egy helyi vállalkozóval már megállapodtak az ideiglenes működtetésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!