Makó és környéke

2017.09.06. 16:30

Vajda József eddig minden évben kiállított, most kimaradhat a szorobán a hagymafesztiválról

A makói szorobánalapítvány a szervezők értesítésére várt, a szervezők meg az ő jelentkezésére - a határidő letelt, hely nem maradt. A hétvégi lesz az első Hagymafesztivál, ahol nem láthatjuk a híres golyós számolóeszközt?

Szabó Imre

– Tavaly, ahogy a korábbi években is, e-mailt kaptam a szervezőktől, hogy szeretnék-e részt venni a következő Hagymafesztiválon. Idén ez elmaradt, én meg lemaradtam – panaszolta az Első Szorobán Alapítvány elnöke, Vajda József. Különösen azért esett ez neki rosszul, mert a kezdetekkor a fesztivál alapítói, szervezői között volt, és azóta is minden évben részt vett a rendezvényen. Standján nem árusított, hanem a távol-keleti eredetű golyós számolóeszközt, illetve a rá épülő oktatási módszert, a róla szóló könyveket népszerűsítette.

 

Most egészen a hét elejéig várt, hátha megérkezik a szokásos elektronikus levél az adatlappal, majd végül bement az Infópontba érdeklődni. Itt érte a hidegzuhany: a jelentkezéseket már lezárták, nincs több hely. Vajda úgy tudja, vannak más régi, helybeli kiállítók is, akik ugyanúgy jártak, mint ő.


A városi marketinggel foglalkozó irodán ez utóbbi információt lapunknak cáfolták. Barna Gábor irodavezető tájékoztatása szerint az idei évben több mint 75 kiállító lesz, köztük a megszokott makóiak is. Külön e-mailt valóban nem küldtek senkinek, de a jelentkezésre való felhívást, illetve magát a fesztivált több alkalommal meghirdették a helyi nyilvánosságban, és úgy tűnik, ez másoknak elegendő volt.


 Csak olyan árusokat utasítottak vissza, akik nem makóiak, és akiknek a termékére már korábban volt szerződött árusító. A helyek kiosztását szeptember elsejére le kellett zárniuk, egyrészt mert az ezen a hétvégén sorra kerülő fesztiválról népszerűsítő kiadvány készül, másrészt mert erre a napra tűzték ki az ilyenkor kötelező hatósági egyeztetést, amihez az árusok összetételét és számát is jegyzőkönyvezni kellett.


Egy halvány reménysugár azonban maradt. Ha a jelentkezők közül valaki visszamondja a foglalást, vagy határidőre nem utalja át a helypénzt, szabadul fel stand. Hogy így lesz-e, a napokban kiderül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!