Makó és környéke

2015.09.04. 22:12

Vita a fürdőről

Makó - A Hagymatikum Fürdő zártkörűen működő részvénytársaság lesz, a tegnap délelőtti rendkívüli ülésen a makói képviselő-testület az ehhez szükséges jogi intézkedésekről szavazott.

Munkatársunktól

 A DK ismét tiltakozott

Az ülés után sajtótájékoztatót tartottak a Demokratikus Koalíció helyi szervezetének képviselői a gerizdesi Ságvári-szobor helyénél. Mint megírtuk, a szobrot csütörtökön vitték el a köztérről a múzeumba. Török Miklós és [namelink name="Mucsi Tamás"] ismételten tiltakozott, mert bár kérték, nem értesítették őket előzetesen az elszállításról. További tiltakozást nem terveznek, de a múzeumban megkoszorúznák az alkotást.

A fürdő jelenleg korlátolt felelősségű társaságként működik. A döntést ketten nem szavazták meg: [namelink name="Török Miklós"] (DK) és [namelink name="Marosvári Attila"] (DK). Török felvetette, drágább lesz-e a működés az új formában – az önkormányzat jogi szakértője szerint nem.

Marosvári szerint pedig a városvezetés érvei nem meggyőzők a cégformaváltás szükségessége mellett, hacsak nincs olyan forgatókönyv, amely állami vagy magántőke bevonását célozza meg. [namelink name="Farkas Éva Erzsébet"] polgármester ezt „negatív hangulatkeltésnek" nevezte.

Az ülésen döntöttek arról, hogy nevet kapnak a Maros-parti üdülőövezet eddig névtelen utcácskái. Az itteni üdülőtulajdonosok baráti körével közösen kitalált neveket a földrajzinév-bizottságnak a hónap közepén még jóvá kell hagynia, nagy vita azonban remélhetőleg nem lesz, hiszen a képviselők is egyhangúlag szavazták meg az új neveket. Ennek megfelelően lesz a Maros-parton Strand körút és köz, Erdő köz, Csalitos dűlő, Vadászház és Zöldház utca, Nyárfa köz és Szélső zug. Hivatalos nevet kapott ráadásként az Ipari parki út, a Királyhegyesi út és Névtelen utca – utóbbi Lesiben található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!