Makó és környéke

2015.11.20. 19:16

Vízművita - zárt ajtó mögött

Makó - Közel egyórás késéssel kezdődött a makói képviselő-testület péntek délelőtti rendkívüli ülése, méghozzá az ülést megelőző bizottsági ülés elhúzódása miatt. Mindössze két napirendi pont volt kitűzve.

Munkatársunktól

Ezek egyike a Makó Térségi Víziközmű Kft. végelszámolásával és átalakulásával kapcsolatos döntés – erről vitáztak előzetesen hosszasan a képviselők. Majd, miután a bizottsági ülés véget ért, nyílt ülésen, néhány perc alatt meghozták a másik napirendi pontról szóló döntést – ennek értelmében egyszeri, 824 ezer forintos díjért használatba adták a régi szeméttelep területét a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulásnak –, majd zárt ülést rendeltek el és ismét hosszasan vitáztak a vízműügyről.


Hogy pontosan mi hangzott el, nem tudni, az ülés végén ugyanis [namelink name="Farkas Éva Erzsébet"] polgármester (Fidesz) nem nyilatkozott, helyette közleményt ígért. Ez meg is érkezett kora délután. Ebben a bizonyára komoly vitákat kiváltó döntésről mindössze annyi áll: a képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert, hogy a végelszámolás alatt álló Makó-Térségi Víziközmű Kft. taggyűlésén a város saját üzletrészét megtartsa, illetve többségi tulajdonosként támogassa a kistérségi önkormányzatok tulajdonrészének eladását a kft. részére. Az ezzel kapcsolatos taggyűlési döntésre november 23-án kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!