Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

15 éves barátnőjével járt lopni a férfi - az iratokat sír alá ásta el

Makó - Őrizetbe vett a Makói Rendőrkapitányság egy 20 éves helybeli fiatalembert, aki a megalapozott gyanú szerint 15 éves barátnőjével követett el alkalmi lopásokat a településen.
A fiatalember az elmúlt egy hétben az egyik makói áruház elől vitt el egy kerékpárt úgy, hogy arról a lakatot levágta, majd egy közintézménybe is bement, ahol két dolgozó pénzét és bankkártyáját is eltulajdonította az öltözőszekrényből.

Az egyik helyi iskolában is járt, ott a tanulás helyett más elfoglaltságot választott magának, két ott dolgozó tanár pénzét és iratait emelte el a tanári szobából.

A makói nyomozók az adatgyűjtés során megállapították, hogy a bűncselekmény-sorozat elkövetéséért az általuk már jól ismert 20 éves fiatalember a felelős, akit csütörtökön elő is állítottak. Kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta azt is, hogy a bűncselekményekben 15 éves barátnője is segítette. Az ügy pikantériája, hogy a nyomozók azt is megtudták, hogy a korábbi elkövetésekből származó okiratokat egy temetőben az egyik sír alá ásta el, így akart tőlük megszabadulni.

A 20 éves gyanúsítottat a Makói Rendőrkapitányság lopás, visszaélés-készpénzhelyettesítő fizetési eszközzel és visszaélés okirattal bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Barátnője szabadlábon védekezhet - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Olvasóink írták

 • 12. Öcsisajt 2011. május 24. 12:42
  „Ejnye, bejnye!”
 • 11. maros50 2011. május 21. 07:34
  „Gratulálok a rendörségnek az eredményes felderítés és a tettes elfogásáért.
  Falkaó ! kérdezd meg a tettes szüleit,hogy fogyasztó-e? A cím ísmert.”
 • 10. alex007fl 2011. május 20. 20:46
  „http://videa.hu/videok/hirek-politika/igazsag-a-ciganyokrol-YPVvhXk3pOq0sRhk#b”
 • 9. banew 2011. május 20. 16:12
  „Az ötleted nagyon jó, csak aztán ne hogy a te s.ggedbe rúgjanak bele, és még a "jóhírük", vagy mittomén milyen hitelrontásért téged kúrjanak meg, és ők röhögnek. Nem olvastad a F.b.-n, hogy ha a nagy áruházakban vásárolsz egy kocsi holmit, kifizeted, és a blokkot nem viszed el, a nemzetiségi elveszi, utánad rohan, a tételek stimmelnek persze, a parkolóban rendőrt hív, és ha kp.-vel fizettél, nem kártyával, még be is varrnak, hogy elloptad az ő keserves kis pénzükön vásárolt cuccot. Ha a pasi épp nem kártyával fizet, úgy megszívta volna, mint a torkosborz. Ezek után milyen igazságot keresel??”
 • 8. Lokálpatrióta 2011. május 20. 15:25
  „Bár lehet, hogy személyiségi jogokba ütköző, de azért elgondolkodtam azon, hogy létre kellene hozni egy blogot, ahol a hasonló, társadalom által megbecsült emberek nevét és képét el lehetne helyezni. Lehetne a blog neve csak úgy Hofi után szabadon: mocskos-piszkos népellenség - blog. A neveket, képeket, esetleírásokat várom a mocskospiszkosnepellenseg@gmail.com emailcímre. :-)”
 • 7. banew 2011. május 20. 13:48
  „Szilencium, az Isten áldjon meg, hát SZEMÉLYISÉGI JOGOKRÓL még nem hallottál???? A sértett képét hamarabb beleteszik, és félreérthetően elmagyarázzák, hogy ki is ő, na de szegény bűnözőről képet, nevet, stb, hova gondolsz??”
 • 6. dodó 2011. május 20. 11:53
  „Ahol nincs egyenruhás bűnözés: lekapcsolták a cigány rabszolgatartókat Kanadában:
  Szem nem marad szárazon: a rasszista, pokoli Magyarországra akart visszaszökni az MTI által csak szimplán lemagyarozott cigány nő, akit a montréali reptéren ajándékoztak meg egy nem annyira raj karpereccel. A nem az egyenruhás bűnözőket hajkurászó kanadaiak a banda 14 tagjából 10-et már lecsuktak.
  A hamiltoni illetőségű, 30 éves Császár Krisztinát, aki hamis papírokkal próbált meg Magyarországra szökni, a P. E. Trudeau nemzetközi repülőtéren fogták el. Őrizetbe vételekor a nővel volt kiskorú lánya, akit szabadon engedtek.
  A 30 éves Császár Krisztinát a kanadai hatóságok bűnszervezetben történő emberkereskedelemmel és az igazságszolgáltatás akadályozásával vádolják. A nő és 13 társa ellen még december 14-én országos körözést adtak ki a kanadai hatóságok, amiért embereket csalogattak át jól fizető munka ígéretével Magyarországról, hogy aztán rabszolgaként bánjanak velük.
  A becsapott emberektől elvették az úti okmányaikat és fizetség nélkül dolgoztatták őket. Áldozataikat bezárva tartották és azok, mivel nem tudtak angolul, képtelenek voltak segítséget kérni. A rendőrség összesen 19 lépre ment embert azonosított, akik a bűnöző család barátai, szomszédjai és ismerősei voltak Magyarországon.”
 • 5. Lokálpatrióta 2011. május 20. 11:43
  „Csak a tisztesség kedvéért a fiatalember nem roma. Tudom, mert ismerősöm volt az egyik érintett, akit meglopott. Érdekes volt látni az elkövető családját, amint a rendőrség előtt ordítoztak, hogy "ne mondj semmit a g*ciknek!" Sajnáltam, hogy a nyomozóknak nincs joga kimenni és úgy emberesen végigverni az idiótákon (akarom mondani, a kedves rokonságon)... Mindamellett nem tudom, hogy hogy írják pontosan az ifjú nevét a körözéseken, így a segítségetek kérném: az S. Róbert vagy a Sarnyai R. a helyes megnevezés? :-) A fiatalembernek amúgy van felfüggesztett büntetése, tehát valószínű, hogy hosszabb időre elhagyja városunkat egy intenzív bentlakásos tanfolyam kedvéért, úgy 3-4 évre jó magaviselettel...”
 • 4. dodó 2011. május 20. 11:02
  „Az az iskolai megílhetís jogos önvédelem!
  A rászistákok kirekesztették őket a tanulásból, de mindig vágytak arra, hogy iskolába járhassanak.”
 • 3. Falcao 2011. május 20. 10:55
  „Védett fogyasztó-e volt?”
 • 2. seawasp 2011. május 20. 09:05
  „Szerintem, ez a fickó a reinkarnáció által újra a földön jár, és már megszokta előző életében a sírok illatát, és azért odadugdosta a szajrés papírokat! :-D

  Csak nehogy zombi legyen az őse - előző élete -, mert akkor szaladhatunk! :-D”
 • 1. szilencium 2011. május 20. 08:31
  „Esetleg egy fénykép nem férne be az illetőkről?Egyébként állandóan azt kérik,hogy figyeljük környezetünket,és ha gyanús alakokat látunk,akkor jelezzük az illetékes szerveknek.Ha az ilyen elvetemültekről láthatnánk képet,akkor könnyebben beazonosíthatnánk őket.Sőt tovább megyek!Kötelezővé tenném,egy államilag támogatott szégyentabló kiadását,hogy az idős emberek hozzájuthassanak az ilyen képekhez.Mondjuk a "fergeteges" konzultációk mintájára lehetne eljuttatni az emberekhez.
  A legszörnyűbb,hogy az ilyenek,mint ez a példa mutatja,nem állnak le azért,mert elkapják őket.Egy-két hónap és újra kezdi.Ha lenne róluk kép,és esetleg néha egy-egy vehemensebb utcalakó odaverne nekik,akkor lehet,hogy jobban visszafognák magukat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt a holnap cigányaiért

Befejeződik az Együtt a holnap cigányaiért elnevezésű, iskolán kívüli tehetséggondozó program a községben. Tovább olvasom