Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

15 munkahelyet ígér az új vállalkozás

Makó - Szerződést kötött Makó önkormányzata tegnap az M43 Cleaning Tartálytisztító és Szolgáltató Kft.-vel, amely 20 millió forintért megvette a városi ipari park egyik, 10 ezer négyzetméteres telkét.
A megállapodás szerint a cég 2013 nyarára építi fel szolgáltató épületét a portán, minimum 15 embernek ad munkát. Ez a létszám idővel a duplájára nőhet. A vállalkozás nem akart élni az önkormányzat telekértékesítési és munkahely-teremtési programjának kedvezményével, viszont vállalta, hogy minden évben május 31-éig beszámol a képviselő-testületnek a tevékenységéről. Az ipari parkban most 87 hektáron összesen 12 cég működik, 1500 embert foglalkoztatva. A svájci Givaudan ezen felül 300, a török húsüzem 60 új munkahelyet hoz létre.

Olvasóink írták

 • 7. Gabci74 2011. július 16. 08:42
  „scott1: :D :D :D Találó megjegyzés!!!”
 • 6. scott1 2011. július 11. 19:44
  „Makó olyan lett mint Mos Eisley...”
 • 5. zoltanszabo 2011. július 09. 10:55
  „A török gyár, meg a svájci csak ígérget, ha nekik fontos lenne már rég beindúlt volna. A török felvette az államtól a 88 millát, meg a többi kedvezményeket--és lehet ,hogy csak álom marad az üzem beindítása. Mézes madzag. A munkahely teremtésre felvett lóvét esetleg máshol fektetik be . Nem lehet ??”
 • 4. szilencium 2011. július 08. 15:19
  „Kedves dmonlájn !

  Ugye nem gondolod komolyan,hogy a termelő üzemek felépítéséhez,normál esetben évek kellenek?Csak a gumigyárban volt több nagyszabású,bonyolult építkezés,amit mindig,néhány hónap alatt elvégeztek,de ott van az új cég is.Aki naponta jár arra,az láthatja,hogy nagyszabású munkát is elvégezhetnek rövid idő alatt,ha komoly a szándék.A kecskeméti mega beruházásról ne is beszéljünk!Az autópálya építése sem vett el sok időt,a kifizetések miatt húzták az építkezést.Sorolhatnánk napestig a jó és rossz példákat,de a helyzeten nem változtat!Az említett török üzem már régre ígérte a felfutást és még most is várat magára,ráadásul a helyi alapanyagokat eleve kizárja.Az új cég is azt mondta,hogy inkább határozottan nem,mint határozatlanul igen fogja használni a makói földek termését.A gumigyár sem vásárol fel semmit környezetünkből,vagyis kis pénzért bérmunkába alkalmaznak minket.Sajnos ezek a cégek egyik napról a másikra képesek odébb állni,mit ahogy ide is álltak,és akkor nagy baj lehet a munkánk elvesztése miatt.Ezért kardoskodom én a helyi lehetőségek megvizsgálásán és a helyi lehetőségekre épített vállalkozások mellett!”
 • 3. dmonlájn 2011. július 08. 11:02
  „1. szilencium 2011.07.08. 08:45

  basszus ezeknek az üzemeknek fel kell épülni és utána kezdődhet a termelés! Nem úgy megy, hogy bejelentik és másnapra ott van az egész!

  Érdekes, amit írsz hiszen tavaly április óta nagyon hangoztatták, hogy így meg úgy védik meg a magyar földet a jelenlegi országvezetés!”
 • 2. Black&Red 2011. július 08. 10:02
  „Bontják a tejüzemet, erre a sorsra vár a húsüzem is?? Nem csak Makón, hanem a környező településeken is nagyon sokan foglalkoznának tej és hús termeléssel, de sajnos inkább gyökér és fokhagyma termelésre buzdítják a jó népet. Kiváló termőföldek vannak tönkretéve a fokhagyma miatt!! Rég elfelejtette némely gazdálkodó vagy vállalkozó, hogy szerves trágyázás nélkül ezek a jó termőföldek meghalnak!!”
 • 1. szilencium 2011. július 08. 08:45
  „Ez a török,már mióta hozza létre azt a 60 munkahelyet?Az ilyen jellegű indulások bóvlisítják el az önkormányzat tevékenységét.Majd lesz ez,majd lesz az!Gondolom a most megjelent cég komoly szándékú,ha még a felkínált kedvezményekből sem kér!
  Mondjuk,sok értelme nincs is a kedvezmény szorgalmazásának,mert úgy is csak visszaélnek és sajnos nem élnek vele a cégek !Van rá példa bőven Makón is!
  A legszomorúbb az egész makói múltban,hogy borzasztóan kevés helyi,hírnévre szert tevő,sikeres vállalkozás létesült!Sajnos,ha az a néhány külföldi kézben levő,nagy termeltető egység kivonulna,akkor nagy bajban lenne a térség.Miért nem lehetett már eddig is kidolgozni a kiváló adottságokra,mezőgazdaságra,termál energiára épülő makói gazdaság,vállalkozói környezet alapját?És vajon ki és mikor fog ebben lépni?
  Fontos lenne rövid időn belül kidolgozni koncepciót,mert nyugat is kelet intenzív területszerzési politikába kezdett,főleg Magyarországon!Talán rájöttek,hogy az élelmiszer növekvő árai miatt otthon már kisebb mértékben terjeszkedhetnek a mezőgazdaságuk kárára,itt viszont még a kiváló minőségű termőföldet is megvásárolhatják mindenféle tevékenységhez!nem értem azt a politikát,amely ezer hektárszámra vonja ki a termelésből a kiváló minőségű termőföldeket az Alföldön és Kisalfödön,közben,meg hatalmas,volt szovjet bázisok,bezárt szocialista nagyüzemek konganak az ürességtől.Miért nem lehet ezek helyén létesíteni az új multi gyárakat?Miért nem ezt szorgalmazzák vezetőink?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merre fog szállni az iskola füstje?

Makó - A város viszont attól tart, hogy az uralkodó szélirány a fürdő felé fogja fújni a füstöt.… Tovább olvasom