Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

2006 a családok éve lehet Makón

A makói családoknak szentelné 2006-ot a Polgári Szövetség Makóért Egyesület – a javaslatot a képviselő-testület előtt ismertette Martinusz László képviselő. A családot középpontba helyező programok, rendezvények szervezése mellett az is cél, hogy több támogatáshoz juthassanak a városban élő famíliák.
A makói önkormányzat képviselő-testületének ülésén javasolta Martinusz László képviselő, hogy 2006-ot nyilvánítsák a családok évének. A város 2001 óta minden esztendőt egy-egy célra jelölt ki hasonló módon. Elsőként a gyermekek, majd az idősek, a fiatalok, a sport évét rendezték meg, ezután a városrészek kaptak több odafigyelést és forrást. Minden évben több hagyományteremtő rendezvényt, programot is kezdeményeztek. Buzás Péter polgármester egyébként a javaslattal kapcsolatban megkérte a hivatal munkatársait, hogy gondolják tovább az ötletet, és dolgozzák ki a programot.

– Az utóbbi időben úgy éreztük, kicsit kevesebb figyelmet kaptak a makói családok, márpedig a társadalom alapsejtjeiről van szó, fontos, hogy több szempontból is a figyelem előterébe kerüljenek az érdekeik. Reméljük, hogy a szűkös költségvetés ellenére a családok támogatása szempontjából is átgondolhatjuk a jövő évi költségvetésünket – fogalmazott a javaslattevő Martinusz László, akinek ötletét a jobboldali képviselők is támogatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szánkózódombot készítenek Makón

A környéken lakók kérésére szánkózódombot készít a makói önkormányzat a Petőfi park szabadtéri… Tovább olvasom