Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

20 éve nem költöttek ennyit a területre, de nemsokára esőben is piacolhatunk Makón - hamarosan indul a felújítás

20 éve nem költöttek ennyit a területre, de nemsokára esőben is piacolhatunk Makón - hamarosan indul a felújítás
Makó - Kevésbé lesz kiszolgáltatva az időjárás viszontagságainak a makóiak közkedvelt bevásárlóhelye, a piac. A hónap végén szerződést köt az önkormányzat a terület felújítására. A hamarosan induló beruházásnak a vásárlók és az árusok is örülnek, de aggódnak is, hogy a munka mennyiben fogja zavarni a piacolást.
– Nagyon örülnék, ha nem ilyen kaotikusak lennének az állapotok – reagált tegnap reggel az egyik vásárló, Tóth Ferenc arra a hírre, hogy hamarosan indul a Deák Ferenc utcai, makói piac felújítása.

Hasonló munkára itt több mint két évtizede nem került sor. Különösen az tetszik neki, hogy jelentős részben zárt lesz, azaz védett az időjárás viszontagságaitól. – Rendszeresen kijárok, szerdán, pénteken és vasárnap is, én vásárolok be a családnak, és én is szoktam főzni – tette hozzá.

Azt már tavaly, a pályázat kapcsán megírtuk, hogy a piac több mint 9000 négyzetméteres területének a fele lesz fedett, azaz a jelenlegi négyszerese. A beruházás ráadásul nagyobb zöldövezetet, új hangosítást, wifielérést és térfigyelőkamera-rendszert is hoz, később pedig csarnokká lehet majd bővíteni az épületegyüttest. A mostani helyen egyébként a 60-as évek óta működik a piac, és a mára elavult fedett részt a 90-es években alakították ki; 306 pad és 575 elárusítóhely van itt.
Bucsai György  talán valamannyi árus nevében csak azt kéri, hogy egyeztessenek velük az átalakításról. Fotó: Szabó Imre
Bucsai György talán valamannyi árus nevében csak azt kéri, hogy egyeztessenek velük az átalakításról. Fotó: Szabó Imre
– Azt már korábban elmondtam, hogy örülök a korszerűsítésnek, hiszen haladni kell a korral, igazodni kell a vásárlók kényelmi igényeihez – mondta az egyik kereskedő, a zöldségeket és savanyúságokat árusító Bucsai György. – Most a legfontosabb kérésünk az, hogy a beruházás megkezdése előtt egyeztessenek velünk a munkálatokról – hangsúlyozta kereskedőtársai nevében is.

Erre a szerdai testületi ülésen Kovács Sándor (Fidesz–KDNP) is felhívta a figyelmet, kérve, hogy a munkát nagy körültekintéssel, a működést nem zavarva szervezzék meg. A polgármester, Farkas Éva Erzsébet erre reagálva mondta el, hogy lesz fórum a tervekről még februárban. Az is elhangzott, hogy a beruházásra kiírt közbeszerzési eljárás most áll elbírálás alatt, és február második felében várható a szerződéskötés, aztán indulhat a kivitelezés, az elképzelések szerint szakaszosan. A felújításra a város 250 millió forintos központi támogatást nyert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apátfalvának sportcsarnokot hozott 2018

Bőven meghaladja az egymilliárd forintot az a beruházási érték, amivel a múlt évben Apátfalva… Tovább olvasom