Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

53 milliót költenek Makón a népjóléti konyhára - még az étrend is változatosabb lehet

Fejleszti kapacitásait az Egyesített Népjóléti Intézmény Makón: hamarosan a bölcsődéket és az időseket ellátó konyhára költenek 53 milliót, de napirenden van a bölcsődei férőhelyek növelése és a gondozóház bővítése is.
– Gyorsabb és észszerűbb lesz a munka, ami az étrend változatosságára is jó hatással lesz – összegezte a makói Egyesített Népjóléti Intézmény élelmezésvezetője, Baranyi Sarolta, hogy mit várnak a konyha hamarosan induló korszerűsítésétől. Itt napi rendszerességgel jó 250 adag étel készül: innen látják el a 2 önkormányzati bölcsőde apróságait, illetve az átmeneti gondozóház időseit, és természetesen szociális étkeztetést is biztosítanak.
 
Fotók: Szabó Imre

A fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón Farkas Éva Erzsébet polgármester, illetve az intézmény vezetője, Tóthné Balázs Andrea elmondta, összesen 53 milliót fognak költeni – az összeg 70 százaléka belügyminisztériumi támogatás, a többi önerő. A pénzből a bölcsőde épületében működő konyhában a padlótól a vízvezetékekig felújítanak mindent, gondoskodnak a szigetelésről, de ami talán a legfontosabb: korszerű sütő-főző eszközöket, berendezéseket vásárolnak, amelyekkel gyorsabban és egyszerre nagyobb mennyiségben tudnak a szakácsok dolgozni.
 
A konyhában 250 emberre főznek naponta.

A központi konyha 1981-ben épült, és húsz éve nem volt itt olyan átfogó fejlesztés, mint amilyenre most készülnek. A beruházás jövő áprilisban indul, befejezése az év végére várható. Az is elhangzott, hogy egy másik pályázatnak köszönhetően a bölcsődei férőhelyek számát is hamarosan bővítik 10-zel.
 
Bővítik a gondozóházat
A legutóbbi ülésen döntött arról a makói képviselő-testület, hogy kiüríti az Egyesített Népjóléti Intézmény Béke utcai központi épületét, és az irodákat átköltözteti a Tinódi utcai egykori vízműszékházba. Ugyanide kerül át a családsegítő szolgálat, amelynek felszabaduló helyeivel bővíteni tudják az idősek átmeneti gondozóházát. A Béke utcai épületet a város megpróbálja értékesíteni.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyik a munka az új könyvtárnál - Képek

Folyik a munka az új könyvtárnál - Képek
A makói könyvtár építése fordulóponthoz érkezett: az épület külső munkáinak kilencven százaléka… Tovább olvasom