Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

6 és 10 éves nevelt gyermekeit molesztálta a férfi - megszólalt az anya!

Magyarcsanád - Két nevelt gyermekét, egy akkor 6 éves lányt és egy 10 éves fiút bántalmazott szexuálisan több alkalommal a rendőrség gyanúja szerint a magyarcsanádi H. Zoltán, aki azt az időt használta erre, amíg élettársa, a gyerekek édesanyja aludt. A nő megdöbbent azon, amit a férfi tett - inkább agresszív embernek ismerte.

– Meg vagyok döbbenve. Ha tényleg azt tette Zoli, amivel vádolják, azt kívánom, rohadjon meg a börtönben! – mondta annak a két gyereknek az édesanyja, akit a rendőrség gyanúja szerint nevelőapjuk szexuálisan bántalmazott. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a nyomozás eddigi adatai szerint a 32 éves H. Zoltán 2014 januárjától az akkor 6 éves nevelt lánya és 10 éves nevelt fia sérelmére követett el szexuális bűncselekményt Magyarcsanádon.

 Krisztina megdöbbenve fogadta, hogy mivel gyanúsítják volt élettársát Fotó: Szabó Imre
Krisztina megdöbbenve fogadta, hogy mivel gyanúsítják volt élettársát.
Fotó: Szabó Imre


A megalapozott gyanú szerint több alkalommal kihasználta, hogy élettársa alszik, átment valamelyik gyerek szobájába, és ott őket szexuális bűncselekmény eltűrésére kényszerítette. A gyerekeket 2014 novemberében nevelőszülőnél helyezték el, ezután merült fel a bűncselekmény gyanúja. A büntetőeljárás hivatalból indult a magyarcsanádi férfi ellen. Szerdán fogták el, méghozzá – mint a faluban mesélték – igen komoly rendőri erők bevetésével.

Élettársa, a 29 éves Krisztina lapunknak azt mondta, a gyerekek nem jelezték, hogy a nevelőapjuk bántotta volna őket, és ő sem vette észre a férfin, hogy más szemmel néz rájuk, mint ahogy az normális. Sőt inkább szigorú volt velük, még azt sem engedte meg nekik, hogy átjöjjenek az ő szobájukba. Krisztinával is hasonlóan bánt, mi több, egyszer megverte, egyszer pedig megrugdosta – állítja a nő. Született egy közös gyerekük is, a kisfiú azonban egészen pici korában kórházba került agyvérzés gyanújával, amit a feltételezések szerint valamilyen sérülés okozhatott. Krisztina azt mondja, most már kezdi elhinni, amit a faluban beszélnek, hogy ebben is a férfi keze van. A gyerek még mindig kórházban van, kómában. A két másik gyereket ez után az eset után vették állami gondozásba, ő pedig idén márciusban költözött el Zoltántól. Bő egy évig éltek együtt.

Élettársa nem csak a gyerekekkel, Krisztinával is szigorú volt. Fotó: Szabó Imre
Élettársa nem csak a gyerekekkel, Krisztinával is szigorú volt.
Fotó: Szabó Imre

– Féltem tőle. Fenyegetett, SMS- ekkel zaklatott – mesélte, és az egyik ilyen üzenetet meg is mutatta nekünk. Krisztina most Apátfalván, az édesanyjánál lakik, és közmunkásként dolgozik, hétvégente pedig napszámba jár. Nagyon szeretné visszakapni a gyerekeket, akiket november óta nem láthatott.

A férfiról Magyarcsanádon azt mondták, állami gondozott volt, 3-4 éve költözött a faluba. Abban mindenki egyetértett, hogy jellemzők voltak rá a dühkitörések, az agresszív viselkedés. Közmunkásként dolgozott. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A kényszerintézkedésről – a Csongrád Megyei Főügyészség indítványára – ma határoz a nyomozási bíró.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mehetnek a biciklisek a szökőkútnál

Bár az előző makói városvezetés tavaly ilyenkor még szorgalmazta, a jelenlegi nem tervezi a kerékpárosok kitiltását a főtéri szökőkút környékéről.
Tovább olvasom