Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

6 év, 35 baleset: késik a körforgalom építése, de legalább napirenden maradt

Továbbra sem tudni, mikor lesz körforgalom Makón a balesetveszélyes Rákosi úti csomópontnál: 6 év alatt 35 baleset történt itt. Fél éve arról volt szó, hogy már tervezik, most arról, hogy a kormány jóváhagyására vár a beruházás.
Fél év alatt nem haladt előre a makói Rákosi úti körforgalom ügye, de legalább nem került le a napirendről – tudtuk meg, amikor a napokban a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél az ügyben érdeklődtünk.
 

Arról a kereszteződésről van szó, ahol a Makó-Rákosra vezető út találkozik az M43-as sztrádáról levezető úttal. Az autópálya első szakaszának átadása, azaz 2011 óta 35 balesetet jegyeztek itt fel, ezek közül 3 volt halálos, összesen 4-en vesztették életüket.


Az utóbbi időben a karambolok annak ellenére történtek, hogy ideiglenes terelőszigetekkel újra leszűkítették az utat. Ez, mint meggyőződtünk róla, most is a helyén van. Úgy tudjuk, március óta szerencsére nem történt újabb komoly baleset.
 
A terelősziget miatt óvatosabbak, lassítanak a sofőrök. Fotó: Szabó Imre

A Magyar Közút lapunk érdeklődésére most azt írta, az idei projektek összeállítása során javasolták már
a körforgalom tervezését.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szeptemberben kormány-előterjesztést készít – ennek egyik eleme ez. Amint jóváhagyják, indulhat a megvalósítás, az időpontról azonban ennél többet nem tudtak mondani.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felcsaptak a lángok egy földeáki konyhában

Felcsaptak a lángok egy földeáki konyhában
A makói hivatásos és a földeáki önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat. Tovább olvasom