Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

7 kilométernyi járda épül Makón

A munka mindenütt a napokban kezdődik, és legkésőbb ősszel véget ér. Mutatjuk, mennyit költ rá az önkormányzat.
A nyolcból hat kerületben már megkezdődött az idei járdaprogram Makón. Az önkormányzat ebben az évben 160 milliót költ erre a célra.

– Ideje volt már, rossz a járda az egész utcában, néhol hiányzik is. Van, ahol az úttesten kell járni – mondta a közelben lakó Kúsz Imre annak láttán, hogy megkezdődött a makói Wlassich utcában a járdafelújítás.
Fotók: Szabó Imre
A makói önkormányzat 2017 óta évente komoly összeget költ járdák építésére, felújítására. Idén, mint Farkas Éva Erzsébet polgármestertől megtudtuk, bő 7 kilométernyit tudnak járhatóvá tenni. ami összesen 33 utcát érint. A pénzt egyenlően osztják el a kerületek között. Tegnap a polgármester már alá is írta a szerződést 6 helyi vállalkozóval – az 1. és a 7. kerületben hiánypótlások miatt még folyik a közbeszerzés. A munka mindenütt a napokban kezdődik, és legkésőbb ősszel véget ér.
A vállalkozók egyike, Silye Zoltán – az ő emberei dolgoznak a 3. körzetben, a Wlassich utcában – elmondta, összesen 995 folyóméternyi járdát fognak 7 utcában megépíteni, nagyrészt betonos technológiával. Egy-egy utcaszakaszon 10-12 fővel dolgoznak, a munka menetét előre egyeztetik a lakókkal.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új regényt írt a makói muzsikus - 80 felé is aktív Bozsogi Attila

Új regényt írt a makói muzsikus - 80 felé is aktív Bozsogi Attila
Még a télen, januárban elsöpörtem a havat a házam előtt, aztán úgy gondoltam, megteszem ugyanezt a… Tovább olvasom