Délmagyar logó

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 9°C | 17°C Még több cikk.

A botrány után kéttucatnyi kóbor kutya lelt új gazdára

Makó - Feljelentést tett a makói gyeptelepen botrányt kirobbantó állatvédő, Dancsi Péter, miután őt rágalmazó plakátok lepték el a várost. A gyeptelepi vizsgálat még mindig tart, egy eredmény azonban már van: az országos figyelemnek köszönhetően most egy hónap alatt fogadtak annyi kutyát örökbe Makóról, mint amennyit máskor egész évben.
Fénymásolt hirdetmények lepték el kedden a makói belvárost: fákra tűzték, falakra ragasztottak belőlük. Szerzőjük arra hívja fel a lakosok figyelmét, hogy Dancsi Péter állatvédő a makói kórház boncmestereként dolgozik. Mint megírtuk, ő robbantotta ki a makói gyepmesteri telep botrányát azzal, hogy egy közösségi oldalon sokkoló fotókat és egy videót osztott meg a telepen haldokló, elpusztult kutyákról. Ha csakugyan napi rendszerességgel jár a telepre etetni a befogott állatokat, mivel eteti őket? – áll a kérdés a szórólapon, amely arról is informál, hogy a kórház igazgatója korábban már eltiltotta a boncmestert attól, hogy a kórház környékén a kutyákat etesse.

A plakátok miatt Dancsi Péter feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Lapunknak elmondta: természetesen tanúk is tudják igazolni, hogy vásárolt csirke és kacsa far-háttal élelmezte a gyeptelepi állatokat. A személyét ért támadás ellenére sem bánta meg, hogy a nyilvánosság elé állt felvételeivel. Úgy gondolja, ennek is köszönhető, hogy csak az utóbbi hetekben 5 sintértelepet adtak át az önkormányzatok állatvédő szervezeteknek. Az akció mögött ellenlábasait sejti. (A lapokon aláírásként csak annyi szerepel: egy állatvédő. Azt viszont láttuk, hogy a kik szedték le a hirdetményeket: az önkormányzat közmunkásai.)

A kutyák jól jártak
Nagy Nándortól, a gyeptelepet üzemeltető Kommunális Nonprofit Kft. vezetőjétől megtudtuk: a történteket tisztázó belső vizsgálat még nem fejeződött be és a rendőrségi nyomozás is tart. A kutyák azonban biztosan jól jártak azzal, hogy a botrány miatt felfigyeltek az állatvédők a telepre: most egy hónap alatt fogadtak örökbe innen annyi kutyát, amennyit máskor egy év alatt szoktak – nagyjából kéttucatnyit. Helyi állatbarátok jóvoltából megélénkült a közösségi oldalakon a gazdikeresés is, hetente többször kerülnek nyilvánosságra az új otthonra váró állatok fotói.

Olvasóink írták

 • 7. Légiós 2013. június 12. 18:44
  „bármi áron meg kell az állatokat védeni és bár eljönne az a kor mikor embereket végeznek ki akik állatokat ölnek és kiínoznak, kapásbol tudnék egy tucat embert”
 • 6. pog 2013. február 02. 08:43
  „5 -ös miért írsz le olyat amihez semmi tény anyagod nincs itt te most rágalmazol egy embert.Én elfogultság nélkül állítom,hogy nem túlzás amit Dancsi úr tett ,mert a való igaz.....Ez megtörtént most már a tényleges igazságnak kell kiderülnie....”
 • 5. makoilakos86 2013. február 01. 18:29
  „Jerryke 2013.02.01. 13:35

  mégis milyen válaszra vártál? Az meg téged minősít ha valaki fenyegetsz...

  pog: vagy esetleg nem akar a médiában szerepelni? Dancsi "úr" meg miért most hozta ezt elő és miért nem akkor amikor ez történt? mindennap kijárt a telepre, amikor észrevette akkor cselekednie kellett ha már nem az volt az első eset. Okosan direkt később csinált belőle ügyet, de azért dicsérjük az urat.
  félreértés ne essék, nem védem azt aki ezt a szörnyű tettet elkövette, bűnhődjön de azért Dancsi úraságot se kéne annyira az égiekig magasztalni.”
 • 4. Jerryke 2013. február 01. 13:35
  „A botrány kirobbanása után levelet írtam a Makói polgármesternek és megfenyegettem,hogy feljelentést teszek az unió állatvédelmi biztosánál! Úgy látom,csak szavak és ígéretek maradtak!Teljesen világos,hogy hülyének néznek mindenkit!
  Íme a válasza amit január 9-én kaptam!
  Dr. Buzás Péter <buzasp@mako.hu>
  9:00 (3 órája)

  Kedves Levélíró,

  nem csak Ön, de mindenki számára - így az én számomra is - sokkolóak a felvételek, amelyek a Facebookon találhatóak. Elfogadhatatlan, hogy ilyen gyalázatos tett megtörténhetett, miközben a város komoly pénzt költött az elmúlt években arra, hogy a gyepmesteri telepen jobb körülmények alakuljanak ki. A rendőrség nyomozást indított az ügyben. A telep vezetője szintén belső vizsgálatot rendelt el, hogy kiderüljön, mi történt pontosan és kinek a felelőssége a szörnyű tett. Ezek eredményéről tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot.

  Kérem mindezzel együtt is, hogy ne e sokkoló képek alapján ítélje meg Makót és az itt élő békés, vendégváró, kedves embereket, mert ami történt, az nem csak elítélendő, de a város szellemiségétől idegen és elszigetelt cselekedet.

  Tisztelettel üdvözli

  Dr. Buzás Péter polgármester”
 • 3. pog 2013. február 01. 12:47
  „arcátlan tett volt aki ezt terjeszti,miért nem szemtől szemben áll ki az emberrel...arra már nincs bőr a képén..”
 • 2. Francois 2013. január 31. 16:54
  „Dancsi úrnak nem kell annyira törnie a fejét hogy ki állhat ez mögött! :) Egyébként egy siker városban hogy mer ilyet kirobbantani Aktum-Paktum! Hány nyugdíjas fel volt ezen háborodva, tudja mit csinált Dancsi úr! :) :D Aztán csak jön az idegesség, meg az ínfartus, nem bíznak meg Döbrögiben a nyugdíjasok, csak magának csinálja a munkát!”
 • 1. KamuNeni 2013. január 31. 14:03
  „Rossz indulatu alakok mindig is lesznek. Sajat magukat is utaljak es mindenki mast okolnak szerencsetlensegukert. Dancsi csak jott tett a teleppel is meg a varossal is. Fel kellett hivni a figyelmet a korrupciora es a sumakolasokra. Helyes hogy ugy tette.

  Akik rossz indulatbol meg ilyen hulye szovegu plakatokat ragasztanak, megerdemlik a kiadott koltseget. Nem fog semmin valtoztatni.

  Eljenek a kutyusok!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvette a térfigyelő kamera, hogyan gázolt Apátfalván a hummeres

Egy biztonsági kamera felvételén másik szögből és közelebbről látszanak az események, mint az eddigiek bármelyikén. Tovább olvasom