Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

A fiához megy Brazíliába

Információink szerint az egyik kereskedelmi televízió szervezésében hamarosan a fiához, Brazíliába utazik a földeáki Szarvas Ferenc. Hasonnevű fia a dél-amerikai országban eltűnt, bő két éve, majd nemrég egy ottani kórházból érkezett róla hír. A huszonhat esztendős férfit különös betegséggel kezelik: a hozzáértő szerint a pszichés problémákat az okozhatja, hogy egy bizonyos vadon termő gyümölcsből evett.
Szarvas Ferenc talán hamarosan viszontláthatja fiát – két éve csak fotón látja. Fotó: Segesvári Csaba
A földeáki Szarvas Ferenc, mint korábban megírtuk, több mint két éve utazott az egzotikus országba azzal, hogy ott akar letelepedni – egy korábbi, egy hónapos turistaút alkalmával ugyanis beleszeretett Brazíliába. A fiatalember szüleinek azt ígérte, hogy rendszeresen írni fog, ám csak két levél és néhány fotó érkezett tőle, majd nyoma veszett.

Édesapja, miután levelei azzal a jelzéssel érkeztek vissza, hogy a címzett ismeretlen, bejelentette fia eltűnését a rendőrségen. Kerestette a Vöröskereszttel és jósnőhöz is fordult, ám nem sikerült megtalálnia.

A kalandvágyó egykori porcelángyári munkásról néhány héttel ezelőtt, váratlanul érkezett hír a távoli országból: az ottani magyar nagykövetség értesítette a hazai hatóságokat, hogy egy Amazonas-vidéki kórházban ápolnak egy magát magyarnak mondó, Szarvas Ferencként bemutatkozó férfit. Hogy valóban róla van szó, arról az édesapa egy fotó alapján győződött meg. Akkor annyit lehetett tudni, pszichés problémákkal szállították kórházba – ám hogy pontosan miért és hogyan került oda, továbbra sem tudni. Az egyik kereskedelmi televízió riportműsorában egy szakember, a természettudósként közismert Juhász Árpád úgy vélte, a magyarázat az lehet, hogy a dzsungelben ehetett egy olyan vadon termő gyümölcsből, amiről az őslakosok tudják, hogy ilyen problémákat okoz – ő viszont erről nyilván nem hallott.

Amikor a Brazíliában eltűnt földeáki fiatalemberről legutóbb írtunk, édesapja annyit tudott nekünk nyilatkozni, hogy egyelőre a követség tájékoztatására vár, ő sem tud többet fia hogylétéről, mint mi. Tegnap ismét érdeklődtünk nála, ám most még ennyit sem mondott. Annyit közölt csupán, hogy bár lapunknak hálás, mert nekünk is szerepünk van abban, hogy Ferenc előkerült, az ügyben hírzárlat van, nem nyilatkozhat. Más forrásból megtudtuk: a rejtélyes elutasítás hátterében minden bizonnyal az áll, hogy lapunk cikke nyomán megkereste őt az egyik kereskedelmi televízió, és most megszervezik, hogy kijuthasson a fiához Brazíliába – azt azonban nem sikerült megtudnunk, mikor kerül sor az útra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajban az ősszel elrakott fokhagyma

A hosszúra nyúlt nyárutó, a napsütés és a magas hőmérséklet kedvezett a kukoricának, de keresztbe… Tovább olvasom