Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

A gáz kitermelésében is bíznak Óföldeákon

Sorozatunkban a Csongrád megyei kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője – latolgatjuk, helyi politikusok segítségével, ezúttal Óföldeákon.
Az elmúlt két esztendőben Óföldeákon a polgármester Hajnal Gábor volt, akit a 2004-ben elhunyt Barlai József helyére választottak meg a ciklus közepén. A fiatal vezető idén is indul a tisztségért, és hangsúlyozza, az elmúlt ciklusban elért eredmények egy része Barlaihoz kötődik. Megtudtuk: a 2002-es választási célok a faluban szinte maradéktalanul megvalósultak: a tervezett utak szilárd burkolatot kaptak és megújult az óvoda és az iskola épülete is.

– Bár a szükséges gyermeklétszámot még nem értük el, a terveim között szerepel, hogy újra működő óvodája legyen a településnek, hiszen az intézményt még 2004-ben be kellett zárni. Emellett a terveim között szerepel a falugondnoki szolgálat beindítása, a betegszállítás megszervezése a környező településekkel összefogva. Mindehhez, reméljük, forrást biztosít majd a most lezárult földgázfeltárást követő kitermelésből befolyó iparűzési adó – sorolta Hajnal Gábor. Hozzátette: még közel tízmillió forintra lenne szüksége a településnek az útépítések befejezéséhez.

Az önkormányzat jelenlegi vezetőjének egyetlen ellenfele a kampányban a makói bíróságon dolgozó Vass József, aki két ciklus óta a falu települési képviselője, és ellenfeléhez hasonlóan ő is függetlenként indult a voksokért. Úgy véli: egyik legfontosabb célja a fiatalok helyben tartása, ennek érdekében ingyen, vagy jelképes összegért osztana építési telkeket az itt élőknek. Szükséges feladatnak tartja továbbá a sikeres pályázatok megírását, ezek révén ugyanis a kisebb, kevés önerőt igénylő beruházásokat megvalósíthatja a település – hiszen erre a célra is kevés a község forrása. Nyugodt, biztonságos települést formálna a jelölt, aki még kiemelt célnak tartja az idegenforgalom fejlesztését, amihez nagy segítséget jelent majd a közelben megépülő M43-as út.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Haverock újra dübörögtek a csarnokban

A nézőszám a tavalyinál valamivel kisebb volt, a hangulat viszont most is kitűnő – így lehet… Tovább olvasom