Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A gázkutatókat is meghívták a makói expóra

A nehézségek ellenére úgy döntöttek a vállalkozók, idén is megrendezik a Makó Expót. Az önkormányzat kétmillió forinttal járul hozzá a rendezvényhez. Mivel három éve változatlan a bérlet díja, már most több kiállító jelentkezett, mint tavaly. A polgármester a TXM Ltd.-t is meghívta: állítson standot.
A korábbi években tapasztaltnál nagyobb sikerre számíthat idén a térség és a megye szolgáltatóinak, gyártóinak fóruma – tudtuk meg Sipos Jenő főszervezőtől. A három hét múlva nyíló rendezvény színhelye idén is a városi sportcsarnok, illetve a József Attila Gimnázium udvara lesz, de most háromszor annyi külső kiállítóra számítanak, mint tavaly.

– Mivel gyakorlatilag három éve változatlan áron bérelhetők a standok, és hasonló rendezvény nem lesz a május 18–20-i hétvégén a térségben, a jelentkezők száma már most meghaladta a tavaly szerződőkét, de a külső-belső helyszínekre még mindig várunk kiállítókat – foglalta össze Sipos Jenő.

Még megtudtuk: a sportcsarnokban felállított installációt az előző évekhez hasonlóan a Németh Toll Kft. szervezésében egy szegedi vállalkozás biztosítja, így ez külön költséget nem jelent a koordinálást vállaló Maros Menti Vállalkozók Szövetségének. Az expó megrendezését persze nem könnyítette meg, hogy idén pályázati forrást nem nyertek erre a célra, ám a szövetség tagjainak hozzájárulásából az alapvető feltételeket sikerült biztosítani. A kulturális programokat sem kell nélkülözni, hiszen a városvezetés elkülönített kétmillió forintot a rendezvénysorozat támogatására.

– Továbbra is nagyon fontos, hogy Makó gazdaságának szereplői méltó fórumon mutathassák be termékeiket, szolgáltatásaikat, ehhez a város kulturális programokkal járul – mondta Buzás Péter polgármester – Egy személyes egyeztetés során meghívtam a rendezvényre a Makó térségében földgázfeltárást végző TXM Ltd.-t is, akik saját standot állítanak.

A szervezőktől még megtudtuk: idén is külön pavilont – és jó pár hordó, helyben főzött sört – hoz Makóra a testvérváros Löbau, de kiállít a másik testvértelepülés, az olaszországi Martinsicuro is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták Makón az új fürdőrészleget

Tegnap délután átadták a makói fürdő új, 1,1 milliárdos beruházással felépült új épületegyüttesét. A… Tovább olvasom