Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

A gyanúsított családja mellett egész Nagylak

Immár négy gyermeket nevel az a nagylaki édesanya, akinek férjét a tavalyi, makói kettős gyilkosság ügyében tartják fogva gyanúsítottként. A falubeliek azóta sem tudtak napirendre térni afölött, hogy a csöndesnek ismert férfit ezzel a brutális tettel gyanúsítják. Az ügyben a rendőrség szakértői véleményekre vár.
A makói kettős gyilkosság gyanúsítottjának háza. Fotó: Karnok Csaba
A közeli bokorsáv már a román–magyar határt jelzi, onnan alig százötven méternyire, a nagylaki kendergyár melletti telep utolsó házában él a makói kettős gyilkosság gyanúsítottjának családja. Kicsiny lakás a régi házban, a szomszédok biztatnak: csengessek, de a gombnyomást nem követi hang, csak az évszázados táblás-üveges ajtó zizegő lemezein kopogtathatunk, amire szinte rögtön kérdés a felelet: kik vagyunk?

– Senkinek nem nyilatkozunk, nagyon sajnálom, ebben az ügyben nem mondhatunk semmit – válaszolja minden kérdésünkre az ajtót nyitó idős hölgy, aki minden bizonnyal a nagymama. Mert, hogy gyermekzsivaj hangzik a háttérben, és egy pillanatra elő is bukkan a csöpp gyermekét magához szorító, szomorú szemű asszony, az édesanya, de csak megtörten csóválja a fejét, és ránk is csukja az ajtót. Négy gyermekre kell vigyáznia.

A falubeliektől megtudjuk, a tavalyi, makói kettős gyilkosság gyanúsítottja, T. Norbert legkisebb fia május első napjaiban, azaz az apa előzetes fogságának ötödik hónapjában született, így a nagyszülő gondoskodása is elkél a magára maradt fiatal édesanya mellett. A helyi közhangulat Norbert mellett áll, senki sem tudja elképzelni, hogy a jóravaló fiatalember ilyesmit tehetett volna. Szerencsére már csillapodtak a nagylaki kedélyek, inkább az év elején zaklatta fel a falusiakat, hogy közülük valót gyanúsítanak a rémtettel.

– Amiben csak lehet, segítünk a családnak. Nem is kérték, de segélyt utaltunk ki számukra a kicsi születésekor is, hiszen nagy szükségben vannak – fogalmazott Kocsis István polgármester. – A fiatalembert itt, a hivatalban sem ismertük erőszakos, duhajkodó embernek, hiszen az önkormányzat kötelékében, közmunkásként dolgozott, a falu parkos területeit vigyázta. Mivel volt kollégánkról van szó, ezért számunkra is rendkívül érzékeny pont ez az eljárás.

A rendőrség gyanúja, hogy az ismert makói vállalkozó, Tóth-Kása László 78 esztendős édesanyjának, és a hozzá látogatóba érkező 51 éves lányának életét közeli rokonuk oltotta ki, ezért fogták el a nagylaki férfit. Tájékoztatójukból kiderült: a két asszonnyal brutálisan végeztek, elvágták a torkukat.

– A gyanúsítottat továbbra is fogva tartja a rendőrség, jelenleg a bűncselekménnyel kapcsolatos szakértői véleményekre várunk, ezek lezárulásával kerülhet újabb stádiumba az ügy, amikor vádemelési javaslatot tesznek a nyomozók. Továbbra is T. Norbert a gyilkosság egyetlen gyanúsítottja – foglalta össze lapunknak a fejleményeket Mózesné Toronykőy Márta rendőr főhadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Szerettük volna megszólaltatni Tóth-Kása Lászlót is, ő azonban külföldön van, nem sikerült elérni telefonon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jog helyett lett festő

Egy látomás hatására választotta a jogi pályafutás helyett a festészetet a makói születésű, de… Tovább olvasom