Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 20°C | 28°C Még több cikk.

A Hagymafesztiválon toborozták a határvadászokat - videó

A Hagymafesztiválon toborozták a határvadászokat - videó
Határvadászokat toboroztak a rendőrök Csongrád megyében. A hétvégén a makói Hagymafesztiválra települt ki a megyei toborzó csoport.

Érdeklődők szinte minden korosztályból akadtak. Sokan a képzésről kérdezték a rendőröket, másokat a juttatások és a határon végezhető munka érdekelte. A megyei Humánigazgatási Szolgálat és a Készenléti Rendőrség munkatársai minden kérdésre válaszoltak. A helyszínen lehetőség volt az információszerzés mellett, a jelentkezési lapok áttekintésére és kitöltésére is. Ezzel a lehetőséggel többen is éltek. Emellett az érdeklődők megismerhettek és kipróbálhattak néhány a rendőrség által használt eszközt is.
 

A következő hónapokban a tervek szerint több Csongrád megyei fesztiválon és rendezvényen találkozhatnak az emberek a toborzó csoportokkal. Emellett a megyei rendőr-főkapitányságon és a városi kapitányságokon is lehetőség van a jelentkezésre.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által meghirdetett pályázatra 2016. szeptember 1-jétől van lehetőség jelentkezni. A pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő, érettségi bizonyítvánnyal rendelkező magyar állampolgárok jelentkezhetnek. A felvételt nyert pályázók 6 hónapos, moduláris képzésben vesznek részt, amelyet követően – sikeres vizsga esetén – őr-járőrtárs rész-szakképesítést (OKJ 51 861 03) szereznek. A résztvevők a képzés első két hónapjában munkaviszonyban állnak, majd a második hónap végén – sikeres modulzáró vizsga letétele esetén – a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába 12 hónap próbaidő kikötésével kerülnek kinevezésre. Bővebb információk a rendőrség  www.police.hu weboldalán találhatók.​

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekprogram és szűrés

Gyerekeknek áll a világ címmel családi napot rendeznek ma Pitvaroson. Tovább olvasom