Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

A házát is eladta a szegények miatt

A hivatásos nevelőszülőként dolgozó Virág István minden eszközzel a szegényeket támogatja. Nemrégiben újszentiváni családi házát is el kellett adnia, hogy a nélkülözők megsegítésére felvett kölcsöneit kiegyenlíthesse. A maradékból Klárafalván tudott egy kis házat venni, itt folytatja a karitatív munkát.
Virág István, a Létminimum Alatt Élők Társaságának megyei elnöke most Klárafalván jótékonykodik. Fotó: Illyés Szabolcs
Klárafalva polgármestere, Fekete József hívta föl a figyelmünket arra a férfira, aki a közelmúltban költözött a faluba.
– A minap éjfélkor hívott fel egy ismerős asszony, hogy szorult helyzetbe került. Segítettem rajta. Nem sokkal később Szegedről keresett fel klárafalvi lakásomon egy másik, patronálásra szoruló ismerősöm, aki megerősített abban: a nehézségek ellenére sem adhatom fel a karitatív tevékenységet – mondta a nemrégiben Újszentivánról Klárafalvára költözött Virág István, aki nevelőszülői munkája mellett a Létminimum Alatt Élők Társaságának megyei vezetője.

Számára a nélkülözők segítése nem pusztán adakozást, hanem életformát is jelent. Ezt bizonyítja, hogy a közelmúltban családi házát is pénzzé tette hivatása érdekében. A férfi megindultan, de büszkén mesélte el, miként is vállalja magára – legalább részben – csaknem ezer szegény, hátrányos helyzetű embertársa segítését.

– Nevelőszülőként jó pár nehézsorsú fiatalnak biztosíthattam családi otthont, magam is megtapasztaltam a nélkülözést és tudom, hogy mit jelent a segítségnyújtás szorult helyzetben. Éppen ezért vállaltam el 2002-ben a Létminimum Alatt Élők Társaságának (LAÉT) megyei vezetői posztját. Mivel az élelmiszer és egyéb adományok szállítását, raktározását már nem térítették meg pályázati pénzből, hitelt vettem fel.
Négy esztendő alatt több mint négy és fél millióra duzzadt ez az adósság, ezért kellett eladnom az Újszentivánon álló családi házamat.

Virágnak mindössze annyi pénze maradt, hogy egy kis házat vásároljon Klárafalván. Ide költözött át a nevelt fiával. Ekkor azonban úgy hozta a sors, hogy egy másik, általa már korábban nevelt fiú felett is gondoskodást vállalt.
– Nagykorúvá vált az egyik nevelt fiam, így meg is kapta az államtól neki járó összeget, amit azonban az akkori családja alaposan megdézsmált. Így most két gyermeket is nevelek a karitatív munka mellett – mondta a férfi.

Virág István a munkájához támogatóra lelt a község polgármestere személyében. Fekete Józseffel közösen több kamionnyi élelmiszer-adományt szereztek a térség szegényeinek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt Shakira-sáv Kiszombornál

A kiszombori határátkelőhelyen nem tudtak arról, hogy a hétfő esti temesvári Shakira-koncertre várt… Tovább olvasom