Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

A hídról ugrott a Marosba

Feltehetően öngyilkossági szándékkal ugrott tegnap a déli órákban a makói Maros-hídról a folyóba egy 51 éves helyi férfi. Szerencsésen megúszta az esést, hiszen kétszáz méterrel lejjebb kimászott a vízből. Elméje azonban teljesen zavart volt, hiszen visszaúszott a sodrásba, amikor meglátta a tűzoltókat, akik végül kihúzták.
Fotó: Ferenczi Károly
Furcsa látványban és akcióban volt részük a makói tűzoltóknak tegnap kora délután. Öngyilkossági kísérlethez riasztották őket. Azt a hírt kapták, hogy valaki a Marosba ugrott a hídról, ám amikor a folyóhoz értek, látták, hogy a csuromvizes férfi a parton áll. Amikor a férfi észrevette a mentésére igyekvőket, visszaúszott a sodrásba.

– Nem mondhatnám, hogy a férfi segítőkész volt a mentés során. Amint megláttuk, hogy visszaúszik, vízre szálltunk és utána indultunk. Ellenkezett, így rögzítettük a tűzoltósági csónakot, csak így tudtuk behúzni az illetőt – foglalta össze az eseményeket Kardos István. A tűzoltó őrnagy, szolgálatvezető elmondta: a folyó vizének hőmérséklete alig érte el a tíz fokot, az öngyilkosságot megkísérlő férfi így alaposan átfázott, de nem szenvedett komolyabb sérülést. A mentés tíz-tizenkét percig tartott, az 51 éves férfit azonnal a makói kórházba szállították.

M. Toronykőy Mártától, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk: a Makó felől a kerékpárúton haladó makói férfi a híd közepén megállt, és bedobta kerékpárját a folyóba, majd utána ugrott. Minden bizonnyal az életösztöntől vezérelve azonban megkapaszkodott egy faágban, majd a part felé tempózott.

A férfit az intenzív osztályra fektették be a kórházban. Műhelyi Mariann,
Az 51 éves makói férfi tudata teljesen zavart volt, amikor a partra segítették Fotó: Ferenczi Károly
az intézmény szóvivője érdeklődésünkre csupán annyit mondott, hogy a férfi a körülményekhez képest kielégítő állapotban van. Lapunk tudomására jutott, hogy zavartságához valószínűleg az is hozzájárult, hogy súlyosan ittas állapotban volt, amikor a folyóba ugrott. Bár eszméleténél maradt, a kórházban nem engedték meg, hogy személyesen is kérdéseket tehessünk fel a férfinak.

A tűzoltókon és a rendőrökön kívül egyébként a határőrök is segítettek a mentésben. A Makói Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja ki az eset körülményeit. Makón beszélik, hogy az egyedül élő férfi súlyos anyagi gondokkal is küzd, talán ez is oka lehetett bizonytalan döntésének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházukat féltő városok

Nem szerepel a vásárhelyi és a makói kórház a biztosan fönnmaradó 48 egészségügyi intézmény… Tovább olvasom