Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

A hitelfelvételtől óv a makói ellenzék

Makó - Makói ellenzéki képviselők szerint veszélybe kerülhet a város jövője a fürdőfejlesztés miatt. A jelenleginél átgondoltabb és több fokozatból álló projekt kidolgozását javasolják.
A makói önkormányzat fideszes képviselőcsoportja a kommunális kht. után a napokban a fürdőbe látogatott, mert a város most készül eddigi legnagyobb beruházására: a fürdő 3,5 milliárdos fejlesztésére.
– Úgy gondoltuk, mindenképpen jobb, ha a helyszínen tájékozódunk a jelenlegi lehetőségekről. Más az, amit az ember a saját fülével hall és lát, mint ha elmesélik neki, vagy olvas róla – mondta el lapunknak Márton Imre, Fidesz helyi frakcióvezetője.

A képviselők szerint a jelenleginél átgondoltabban kellene végrehajtani a beruházást, mert ha nagy összegű hitelt vesz fel az önkormányzat az uniós pályázathoz, veszélybe kerülhet a város jövője. A jelenlegi tervek szerint a fürdőfejlesztés egyetlen projektben valósulna meg. A medencék és épületrészek átalakításával wellnessközpont lehet az intézmény.

– Mi, jobboldali képviselők azt szeretnénk, ha nem egyben, hanem a város adottságaihoz mérten, a kockázatot csökkentve, lépésről, lépésre valósulna meg a fürdőfejlesztés. A 3,5 milliárdos, egyszeri beruházás helyett, több 50-100 milliós fejlesztéseket javaslunk – nyilatkozta lapunknak Halmágyi Pál önkormányzati képviselő. Elmondta még: a fejlesztés során felvetődött, hogy kicsi a hely az új részeknek, és az 50 méteres medence is megszűnhet, amit ő aggályosnak tart.

A képviselőket a fürdő igazgatója kalauzolta az intézményben.
– Örömmel veszem, ha bármelyik képviselő eljön hozzánk tájékozódni – mondta Pőcze Lászlóné igazgató, aki a Maros-parti strandot is megmutatta a körjárat résztvevőinek.

Az igazgatónő szerint, ha a város most nem használja ki az uniós pályázatot, amivel a térség turisztikai nevezetessége lehet a makói fürdő, később nem lesz lehetőség ekkora mértékű fejlesztésre.
Mint megtudtuk, a fürdő törzsvendégei aláírásgyűjtésbe fogtak, szeretnék, ha megmaradna a régi, ötvenméteres medence.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói Maros-part: ideális piknikhely

Makó - A hatvanas éveket idéző küllemével is hangulatos pihenőhely a makói Maros-part, amelyet… Tovább olvasom