Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

A jó kolbász titka a megfelelő alapanyag - előkerültek a titkos receptek Pitvaroson

Pitvaroson idén is megrendezték a Disznótoros Napot. Újdonságként kolbásztöltő versenyt is szerveztek - és előkerültek a titkos receptek.
Reggel hagymás vérrel várták a pitvarosi művelődési házban a vendégeket. Majd kolbásztöltő versenyt is rendeztek, amire t csapat nevezett be Pitvarosról, Csanádpalotáról, Orosházáról és Csanádalbertiről. Önkormányzati képviselők, templomi közösségek, tanyán élő szomszédok, barátok gyúrtak. Mindenki a saját receptjére esküdött, amit a többség nem árult el.
 

- Csemegekolbászt készítünk, a fűszerezést saját magunk találtuk ki. Ezt a családjaink több éve „zsűrizik„ és finomnak találták. A titok talán abban rejlik, hogy megfelelő minőségű alapanyagok kellenek, különös tekintettel a pirospaprikára

- tudtuk meg az orosházi Bajúsz csapattól.

A pitvarosi Pirosarany csapat tagjai közül többen már 50 éve vágnak otthon disznót, vagyis nagy tapasztalattal rendelkeznek. A receptjük titkát nem árulták el, mert így látták a nagy kolbásztöltő versenyekről szóló híradásokban is.
Előkerültek a titkos receptek Pitvaroson - GALÉRIA. Fotó: Kovács Erika

Csanádalberti a képviselő-testületét nevezte be a versenyre.
 

- A főpróbát a december 21-én megrendezett falukarácsonyon tartottuk, amikor 2 disznót dolgoztunk fel a lakosság örömére

- mondta Csjernyik Zoltán, Csanádalberti polgármestere.

Zatykó Pál, a képviselő-testület rangidős tagja hangsúlyozta, hagyományos tótkolbászt készítettek, amiben nincs titok.

- Talán mégis, de az nem fűszer, hanem a szív.

A disznótoros ételeket, pörköltet, hurkát-kolbászt délután venni és enni is lehetett a művelődési házban. A disznótoros nap résztvevőit Kadlott Karcsi és Bunyós Pityu szórakoztatta.

Radó Tibor, Pitvaros polgármestere örömét fejezte ki, hogy sokan vettek részt a programon, sikere volt a kolbásztöltő versenynek is.

- Többen készítettek tótos kolbászt. Pitvaros a történelmi múltja miatt, vagyis a lakosságcsere végett, vegyes település. Nálunk keveredik a szlovák és a magyar ízvilág. Öröm, ha minél többen megismerik településünk sajátos ízeit.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A spanyolok körözték a Csanádpalotánál lefoglalt tízmilliós Toyotát - fotók

A spanyolok körözték a Csanádpalotánál lefoglalt tízmilliós Toyotát - fotók
Hamisított volt a forgalmi engedély, a rendszám másik autóhoz tartozott, az eredeti alvázszám… Tovább olvasom