Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A kapitányság új helye

Nyeregtető került Makó egykori közösségi házára, az épület felújítása év végéig befejeződik. Az új városi rendőrkapitányság nyílászáróit már teljesen kicserélték, a belső munka háromnegyede elkészült.
Amennyiben a terveknek megfelelően halad az épület felújítása, a Makói Rendőrkapitányság, akár már a jövő év elején be is költözhet az egykori közösségi házba. A Csanád vezér téren álló ötszintes ingatlan 1973-ban épült, de állapota annyira leromlott, hogy gyakorlatilag teljes felújításra szorult. Mint azt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékeseitől megtudtuk: a jelenlegi, Teleki utcai rendőrségi épület mára talán még a felújítás előtt álló panelháznál is rosszabb állapotba került, ráadásul éppen idén százesztendős, és számos szerkezeti eleme is korszerűsítésre szorul – így a költözés sürgőssé vált.

Tuczakov Szilvána, a megyei főkapitányság sajtóreferense lapunknak elmondta: minden tervezett bontást befejeztek és átalakították a helyiségeket. Most kap teljesen új elektromos- és vízvezeték-hálózatot a ház és megújul az épület fűtési rendszere is.

Az elmúlt napokban elkészült az új sátortető, ami teljesen új képet kölcsönöz a város főterének. Az eredetileg hagyományos, házgyári elemekből összeállított, története során számos funkciót ellátó ingatlan homlokzata is igen rossz állapotba került – ezen a modern nyílászárórendszer is javít, de a hőszigetelés befejezése és a falak festése még hátravan. A kivitelezőnek a tervek szerint december 15-én kell átadnia a város új kapitánysági épületét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb lépés a csatornázásért

A Makót, Kiszombort, Maroslelét, Földeákot, Apátfalvát és Magyarcsanádot érintő csatornázás… Tovább olvasom