Délmagyar logó

2019. 06. 21. péntek - Alajos, Leila 20°C | 28°C Még több cikk.

A kisebb grillfesztivál is jól sikerült

Kisebb, csöndesebb és szerényebb volt az idei grillfesztivál Makón, mint az elmúlt pár évben, de azért a hangulatra és az ínycsiklandó finomságokra most sem lehetett panasz. A cégvezetés azon töri a fejét, miként szervezhetne jövőre megint nagy bulit.
– Egyszerűen próbáltam valami különlegessel előállni – mondta Kovács Edit Tünde, aki csapatával együtt megnyerte az idei makói grillfesztivál legjobb ételéért járó trófeát. Töltött nyúl és fürj zöldségágyon, rozmaringos újburgonya, hajtogatott tepertős pogácsa, túrós lepény – ez volt a menü, amivel elkápráztatták a Némedi József mesterszakács vezette zsűrit. Megtudtuk: a családi-baráti társaság jó időben kéthetente összejár, és olyan szabadtéri kemencében sütnek-főznek, amit épp egy grillfesztiválon vásároltak.
Kisebb, csöndesebb és szerényebb volt az idei grillfesztivál Makón, mint az elmúlt pár évben, de azért a hangulatra és az ínycsiklandó finomságokra most sem lehetett panasz - Galéria


Az idei, sorrendben 17. makói grillfesztivál – mint beharangoztuk – a megszokottnál kisebb, csöndesebb és szerényebb volt, ennek ellenére aki eljött jól érezhette magát. Bár a lovas felvonulás, a kirakodóvásár és az éjszakába nyúló koncert valamelyik sztárzenekarral ezúttal elmaradt, a hangulatra és a gasztronómiai versenyre nem lehetett panasz. Közel száz csapat versengett grillsütőnél vagy kemencénél; a rendezvény háziasszonya Szentpéteri Csilla zongoraművész volt és most is itt volt a mixerkirály, Lajsz András.

Tóth István, a rendező Váll-Ker Kft. első embere azt mondta, vegyesek az érzései. Bár a rendezvény jól sikerült, a makóiak megszokták, hogy a fesztivál évről évre nagyobb. – Nekünk az a lényeg, hogy az emberek megismerjék a grilles és a kemencés sütést. Bízom benne, hogy megtaláljuk a módját, jövőre miként tudunk a megszokotthoz hasonló nagy bulit tartani – mondta.
Az adóhatóság ellenőrzött
- Az adóhatóság álláspontja szerint a Váll-Ker Kft., mivel nem közintézmény, a szabadidős program szervezésével természetbeni juttatást adott az ide látogatóknak, ami után adózni kellett volna – áll a cég közleményében, ami a változtatást magyarázza. Bár korábban több szakember és hivatal úgy nyilatkozott, hogy ez a rendezvény jogi szempontból nem fesztivál, hanem a saját termékek népszerűsítése, így adókötelezettség nincs, a Váll-Ker nem akarta „maga ellen kihívni az adóhatóságot„, ezért döntöttek idén a szerényebb rendezvény mellett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szavazás előtti zűrzavar Makón

Szavazás előtti zűrzavar Makón
Akár 3000 embert is félretájékoztathattak a szavazás helyéről a kézbesítők. Tovább olvasom