Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A lábbeli mellé személyes motiváló üzenet is járt - Sportcipőt kaptak a lelei gyerekek - Fotók

Támogatók, köztük élsportolók jóvoltából összesen 18 márkás sportcipőt osztott ki diákoknak tegnap délután a diáksportszövetség Maroslelén. Az akcióval a sportban jeleskedőket ösztönözni, a rászorulókat segíteni akarták.
– Nagyon örülök a cipőnek! – lelkendezett a 10 esztendős Schulcz Levente, a maroslelei általános iskola ötödikese, amikor először a kezébe vehette a vadonatúj csukát. Ő volt az egyik gyerek, aki a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) jóvoltából tegnap délután az iskolai Mikulás-futás résztvevőjeként sportolásra alkalmas, minőségi lábbelit kapott.
 
Schulcz Levente focizni fog a márkás cipőben. Fotó: Szabó Imre
Schulcz Levente focizni fog a márkás cipőben. Fotó: Szabó Imre

A kis legény egyébként a makói utánpótláscsapatban focizik, középpályás szeretne lenni, és akár azt is el tudja képzelni, hogy egyszer profi labdarúgó lesz. A cipő fűzőjére egyébként egy kézzel írott jókívánságot is erősítettek, ebből lehet tudni, hogy az egy Békés megyei sportvezető, Ökrös László adománya – azt írta a papírra: „Sportolj benne sokat, sokáig!"

– Az MDSZ az elmúlt két hónapban összesen 569 pár sportcipőt gyűjtött össze vállalkozók, sportemberek, hírességek jóvoltából – mondta el lapunknak a szövetség regionális irodavezetője, Vincze József. Az „Egy cipőben járunk" szlogennel meghirdetett kampányra jelentkezett többek között Schmitt Pál, Navracsics Tibor, Szabó Tünde, Gergely István, Baji Balázs, Kiss Gergő, Kovács Katalin, Stohl András, Nemcsák Károly és Gerendai Károly. A cél részben az volt, hogy olyan gyerekek jussanak minőségi sportcipőkhöz, akiknek a szülei nem engedhetik meg maguknak, hogy ilyet vásároljanak, részben pedig az, hogy a sportban élen járókat ösztönözzék.
 
A lábbeli mellé személyes motiváló üzenet is járt. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA

Megtudtuk, Maroslelére a közel hatszáz cipőből 18 pár érkezett. A falut azért válogatták bele a programba, mert az itteni diákoknak az országos edzettségi felmérés eredménye szerint többet kellene sportolniuk. Azt, hogy a gyerekek közül ki kapott lábbelit, az iskola döntötte el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Otthon nyomtatták a bankjegyeket, Csongrád megyében is fizettek a hamis pénzzel - fotó, videó

Otthon nyomtatták a bankjegyeket, Csongrád megyében is fizettek a hamis pénzzel - fotó, videó
Nyomtatót és papírt vettek, majd munkához láttak. Több boltban is bedőltek a hamis bankjegyeknek. Tovább olvasom