Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

A lakóké lesz a Szegedi utcai parkoló is

A lakóké lesz a Szegedi utcai parkoló isBoros János közös képviselő a szinte mindig zsúfolt parkolóban. Az is bosszantja, hogy a fürdővendégek sokat járatják a motort, csapkodják az ajtót. Fotó: Szabó Imre
Makó - A Makovecz tér után a belváros újabb területén, a Széchenyi tér és a Szegedi utca közti parkolóban biztosítanának külön helyet a lakóknak. A probléma ezúttal is a Hagymatikumba érkező vendégek autóival van.
– Nekem nincs kocsim, de bosszantó, hogy ha a gyerekek jönnek látogatóba, nem tudnak a háztömbnél megállni, kénytelenek a Szent János téren, a fürdő hátsó bejáratánál hagyni az autót – mondta Tarjányiné Tóth Erzsébet. Ő is a Szegedi utcában lakik, abban a tömbben, amely az utca és a Széchenyi tér közti parkoló egyik oldalánál áll. Mindkét oldalon van egy-egy tömb összesen mintegy 80 lakással. Az ott élőknek visszatérő problémája, hogy ők, illetve a vendégeik nem tudnak parkolni, mert a fürdőbe érkező, gyakran külföldi kocsik miatt nekik már nem marad hely.

Hasonló volt a helyzet tavaly a Makovecz téren, amely közvetlenül a fürdő főbejáratánál van. A helyzetet ott úgy oldották meg, hogy a parkolók jelentős részét lezárták, és csak a lakók kaptak kulcsot. A körzet önkormányzati képviselője, Czirbus Gábor (Fidesz–KDNP), aki az ügyben lakossági fórumot is összehívott, a hozzá rendszeresen befutó panaszok miatt itt is hasonló megoldást látna jónak.

A kérdés az, hogy tényleg igényli-e ezt a lakók többsége. Hogy ez kiderüljön, most aláírást gyűjtenek. Az íveket a két tömb közös képviselői kapták meg, a kézjegyeket a hónap végéig gyűjtik. Az egyik közös képviselő, Boros János lapunknak azt mondta, a többség biztosan alá fogja írni a papírt.

Czirbus szerint ez esetben akár már tavaszra felszerelhetik a parkolásgátlókat. Előtte persze megterveztetik az új parkolási rendet, a terveket pedig minden lakó megkapja majd. Csak azután helyezik ki a szerkezeteket, hogy az érintettek jóváhagyták az elképzelést. A fürdő, illetve az itteni panziók vendégeinek sem kell persze aggódniuk, hiszen a közeli Szent János téren, illetve a Teleki utcában sok parkolóhely van.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra tanulnak a Bajzában

Újra tanulnak a Bajzában
A napokban újra benépesült Makón az egykori Bajza-iskola épületének egy része. Tovább olvasom