Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

A lengyeleknél 100 ezret ért a Maros Táncegyüttes

Makó - Bár már 27 éve működik, pénzjutalmat – egészen mostanáig – nem kapott elismerésként fesztiválszereplésért a makói Maros Táncegyüttes.
Most – forintra átszámítva – több mint 100 ezer forintot ért a produkciójuk, amit a lengyelországi Bydgosc zenei és folklórtalálkozóján mutattak be. A háromnapos fesztiválon 12 európai nemzet táncosai léptek fel, Makót egy 30 fős, három csoport tagjaiból verbuvált alkalmi formáció képviselte. Az együttes vezetője, Tóthné Döme Mária elmondta: nem csupán a 14 műsorszámból álló produkciójuk aratott nagy sikert, de az a koreográfia is, amit a találkozó hivatalos zenéjére készítettek és programjukba illesztve adtak elő. Ezt később a gálaműsorban külön is be kellett mutatniuk – hasonlóval másik tánccsoport nem lepte meg a szervezőket. Ráadásként a táncegyüttest kísérő zenekar prímása, Bíró Anita is nyert egy különdíjat, egy értékes digitális fényképezőgépet.

A Maros idén nyáron egy németországi vendégszereplésen már részt vett, újabb külföldit viszont nem tervez. Itthon ősszel lépnek fel legközelebb azon a jubileumi esten, amely az egykori Bartók-iskola alapításának ötvenedik, a makói zeneoktatás indulásának negyvenedik és a most működő művészeti iskola megszervezésének tizedik évfordulóját köszönti majd.

Olvasóink írták

 • 7. Gyuree 2008. július 25. 20:57
  „É inkább a hírhez szólnék hozzá, gratulálok a Marosnak! (bár a város Bydgoszcz, de ennél nagyobb hiba ne is legyen)”
 • 6. triatlonos 2008. július 24. 18:43
  „Tisztelt Nyalánk!
  Hozzászólásaiból itélve Ön egy úri ember! Ezért sok mindent mondhat, de azt mondani Buzásra, hogy gazember egy kicsit erős! Ezt gondolhatja -mert gondolni annyi, mint nem tudni - de nem mondhatja! Kérem, hogy helyesbitsen, és irja le, hogy azt gondolom, de nem irom le!
  Abban viszont egyet értek, hogy Buzás mindent a maga céljaira használ fel, mert igy volt ez Martonosival is, amikor ő volt a mérleg nyelve, aztán jött a VGV ügy, és a barátság megszakadt, majd később a kisgazdákat vette meg kilóra! De ezt csak azért csinálja, mert vannak olyan emberek, akiket meg lehet venni kilóra - ezek a nyúlgerincek -de valószinű, hogy ilyenek mindig lesznek.
  Hogy a Szabin nőket meg tudja-e venni, azt nem tudom, mert ez már politika, és azzal nem foglalkozom.”
 • 5. Nyalánk 2008. július 24. 16:06
  „:) Triatlonos ez jó volt! :) Hát kb így van!
  A Szabó Úrral teljesen egyet értek!
  Ez a gazember Buzás mindent a maga céljaira használ fel!
  A Szabin nők elrablása c. darab előtt szinte már választási beszédet tartott pedig hol vannak még a választások?”
 • 4. triatlonos 2008. július 24. 10:06
  „2010 után bizonyára lesz próbaterme a Marosnak. Most meg be kellene látni, hogy a város vezetése nem tud mindenre figyelni, még akkor sem, ha napi akárhány órát dolgozik. Itt az autópálya épités, szorit a határidő, mert az ellenzék számtáblákkal közlekedik. Itt a fürdőépités is, az 1800 román vendég igy sem fér. A makóiak már nem is mennek, mert nem értik a nyelvet. Mert még az menne, hogy: sagen Sie mir bitte..., de az una szuta lej, dóze se csincsbe belegubancolódik, mint majom a házicérnába!”
 • 3. Szabó Sámuel 2008. július 24. 09:16
  „Bizony szörnyű állapot, hogy Makón a politika a mecenatúráért cserébe elvárja a pártos kiállást a jelenlegi rezsim mellett. Aki támogatást kér és kap, annak a polgármester kampányprogramjában is részt kell, hogy vállaljon.

  Aki nem, annak meg nincs próbaterme.”
 • 2. yx 2008. július 24. 08:18
  „A Marosnak a volt Páger mozit kellene odaadni székháznak. Legalább lenne gazdája, és minden csoport be tudná lakni. Persze a székeket és a lejtős padlót fell kellene szedni. Legalább volna táncháznak is helye Makón.”
 • 1. Lokálpartióta II 2008. július 24. 08:02
  „Gratulálunk! Tőlük ez mondhatni már "megszokott dolog", hogy dicsőséget és hírnevet szereznek városunknak, csak azt ne értem én, hogy miért nem sikerült még mindig próbatermet kapniuk a városvezetéstől?

  Félre a rosszindulatú megjegyzésekkel - gratulálunk táncosok! Szép volt Anita!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra őrölnének az apátfalvi hajómalomban

Apátfalva - Apátfalva nevezetessége volt egykor a Maroson horgonyzó hajómalom, amit az 1920-as… Tovább olvasom