Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

A makói kórház a legnagyobb áramfogyasztó

A makói kórház fogyasztja a legtöbb áramot a megyei önkormányzat intézményei közül – derült ki egy most elkészült felmérésből. A megye azért rendelte meg a fél éven át készített tanulmányt, mert időben fel akar készülni a jövőre megnyíló szabad energiapiacra.
A makói kórház fogyasztja a legtöbb áramot a megyei önkormányzat intézményei közül – derült ki egy most elkészült felmérésből. A megye azért rendelte meg a fél éven át készített tanulmányt, mert időben fel akar készülni a jövőre megnyíló szabad energiapiacra. Azért fontos tudni, mikor mennyit fogyasztanak az intézmények, mert a szabad piacon gyakorlatilag előre vesz energiát a vevő: ha pontatlanul becsüli meg a szükségleteit, többet kell fizetnie. És nagy összegekről van szó: egy kórház áramszámlája több millió forintra rúg – havonta. A megye intézményei közül huszonegy tartozik a nagy fogyasztók kategóriájába.

Az önkormányzat több mint egymilliárd forinttal kap kevesebbet idén a működésre, ezért minden forint kifizetését meggondolja. Magyar Anna, a közgyűlés elnöke tegnap fórumra hívta a megye polgármestereit, akik a megye tanulmányát készítő cégtől tájékozódhattak arról, várhatóan mi kerül bele a szabad villamosenergia-piac hazai bevezetéséről szóló törvénybe, mire kell ügyelni 2008. január elsejétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buzás tovább sürgeti az M43-as kezdését

A 43-as főútvonal által kettészelt Makó környéki falvak azt kérik az utat fenntartó állami… Tovább olvasom