Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

A makói Liget utcai gyilkosság újabb rejtélye

Egy makói férfi már fél évvel az eset után jegyzőkönyvbe mondta a rendőrségen, szerinte ki gyanúsítható az 1999 áprilisában elkövetett Liget utcai gyilkossággal, a kétmillió forintos nyomravezetői díjat azonban állítása szerint mindmáig nem kapta meg. Hogy miért, arról nem kaptunk érdemi tájékoztatást a rendőrségtől.
Mint nemrégiben megírtuk, a rendőrség hatévi nyomozást követően, a román kollégákkal együttműködve azonosította az 1999-ben Makón, a Liget utcában történt gyilkosság gyanúsítottját. Az eset akkoriban nagy visszhangot keltett a városban, az áldozatot, a hatvankilenc esztendős, magányosan élő asszonyt ugyanis brutális módon ölte meg a tettes, hogy a házból némi készpénzt és arany ékszert magával vihessen. A Jocó becenéven ismert, annak idején feketemunkából élő férfi többek között azért került a rendőrség látóterébe, mert éppen az elkövetést követő időszakban távozott az országból, s a feltételezést időközben DNS-vizsgálat is megerősítette. A nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt, most harmincöt esztendős Tőkés József egyelőre nem került rendőrkézre – nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, feltehetőleg valahol Romániában van.

A gyanúsítottat azonban egy makói ügyvéd, Kotroczó Béla állítása szerint már hat évvel ezelőtt megnevezte valaki a rendőrségen – az illető azonban mindmáig nem kapta kézhez a nyomravezetőnek akkor kitűzött kétmillió forintos díjat. Kotroczó Béla lapunknak elmondta: ügyfele, aki érthető okokból ragaszkodik inkognitójához, 1999 októberében tett bejelentést a megyei rendőr-főkapitányságon az áprilisi gyilkosság általa vélelmezett tetteséről, és ezt akkor jegyzőkönyvbe is vették. Az illető nem egyszerűen tippelt: mivel rokonai laktak a tetthely közelében, és rajtuk valóságos rettegés lett úrrá, kérdezősködni, nyomozni kezdett.

Kapott egy olyan információt, amely szerint ez a bizonyos Jocó lehetett a tettes – azt viszont, hogy az illető Tőkés Józseffel azonos, már azt követően tudta meg, hogy ezt kutatva elutazott a romániai Resicába. A férfi azért fordult ügyvédhez, mert miután lapunkból értesült arról, hogy a rendőrség is ugyanazt az embert gyanúsítja a gyilkossággal, akit ő megnevezett, hiába jelentkezett a nyomravezetői díjért.

Hogy miért, azt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, M. Toronykőy Márta főhadnagytól szerettük volna megtudni. Tőle azonban csak egy rövid írásos nyilatkozatot kaptunk, amely így szól: „A rendőrség a nyomozás eredményességét meghatározott módon elsegítő személyek kilétét, és az információ adásának körülményeit minden esetben bizalmasan kezeli, így jelen esetben sem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni. Amennyiben az információt adó személy a jogszabályokban foglalt feltételeknek eleget tesz, a hatóság minden esetben a megállapodásnak megfelelően jár el."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Síoktató filmet forgatott Almási

Bárki letöltheti az internetről a makói Almási Utcai Általános Iskola komplett síoktató tananyagát,… Tovább olvasom