Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

A makói Makó Evelyn díja

A Magyar Köztársaság jó tanulója és jó sportolója díjat nyerte el a Makón élő, 12 éves Makó Evelyn. Az ötödikes kislány országos kick-box bajnok, hároméves kora óta sportol, és ha kell, az utcán is megvédi magát.
A makói diákok közül elsőként az Almási utcai iskolába járó, ötödikes Makó Evelyn nyerte el a Magyar Köztársaság jó tanulója, jó sportolója plakettet és oklevelet. A díjat személyesen az oktatási minisztertől vette át Budapesten. Evelyn a jeles tanulmányi eredménye mellett az országos és nemzetközi kick-box sikereivel nyerte el a címet.

– Nagyon örülök, hogy az iskolám benevezett erre a pályázatra – mondta a 12 éves lány. – Tavaly magyar bajnok voltam a kategóriámban, a horvátországi világbajnokságon pedig a hetedik helyezést értem el. A rangosnak számító nemzetközi Tököl-kupán azonban már a második helyezésig jutottam. Emellett a diákolimpián második lettem az idén.

A sport szeretetét édesapjától – aki edzője is – örökölte, már háromévesen elvitte őt az edzésekre. Jelenleg hetente három edzésen vesz részt.
– Emlékszem, sírtam, ha nem mehettem kick-boxolni, és háromévesen már felmásztam a kötél tetejéig. Tudom, hogy furcsa, de a szőnyegen egyszerűen imádok verekedni, s amíg csak lehet, ezt szeretném csinálni, mert nagyszerű sportnak tartom, alig várom a versenyeket. Persze a nemzetközi viadalokon lányok ellen küzdök, a makói versenyeken azonban nem ritkán fiúkkal kell verekednem, de ez nem jelent gondot, legyőzöm, aki elém kerül – mondta nevetve Evelyn.

Elmondta: ha a szükség úgy hozza, az utcán is használja az edzőteremben tanultakat, de szerencsére nem sokszor kellett a szőnyegen kívül bunyóznia.
– Bár külön önvédelmi fogásokat eddig nem tanultam, nem félek egyedül a sötét utcán, hiszen tudom, hogy melyik ütés, rúgás mire jó. Egyébként valójában nem vagyok harcias típus, sok barátom van. Nem tartom magam fiús lánynak, szeretek csinosan öltözni és kisebb koromban babáim is voltak, bár nem szerettem babázni, máig inkább az utcán játszok szívesen a többiekkel. Persze van olyan, aki irigykedve néz rám a díjak és a kick-box sikerek miatt, de ezekkel nem törődök – fogalmazott.
Evelynnek a történelem a kedvenc tárgya. A 12 éves kislány közéleti munkát is vállal, hiszen tagja a városi diáktestületnek. Szeretne profi sportoló lenni, de szívesen gyógyítana gyermekeket is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz órán át ücsörgött a csatornában

Órákon át kerestek egy otthonából elkóborolt 88 éves asszonyt a rendőrök és a határőrök Makón. Az… Tovább olvasom