Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

A makói önkormányzat most is egyenlő arányban osztja el a pénzt - Indul az idei járdaprogram

Idén is makói vállalkozók újítják fel az erre kijelölt makói járdákat - a munkát májusban kezdik és ősszel fejezik be. A város már az elkövetkező évek járdaprogramját is kidolgozta.

Csak pár éve lakok itt, a lányoméknál, de korábban is sokat gyalogoltam ezen a járdán, hiszen nyugdíj előtt a Zrínyi utcai óvodában dolgoztam. Ez a járda borzalmas, balesetveszélyes, örülök, hogy végre felújítják.

– mondta a makói Kölcsey utcában lakó Simon Lászlóné.
Zsigmond Lászlóné szerint most balesetveszélyes a járda, örül, hogy a jövőben biztonságos lesz. Fotó: Szabó Imre
Zsigmond Lászlóné szerint most balesetveszélyes a járda, örül, hogy a jövőben biztonságos lesz.
Fotó: Szabó Imre

Ez az egyik utca, amit a 2019-es járdaprogram részeként felújítanak. Most betonlapokból áll – helyette térköves lesz, amit télen a hótól megtisztítani is könnyebb lesz. Fontos, hogy ennek az utcának mindkét oldalán lehessen gyalogosan közlekedni, ugyanis ezen keresztül sokan autóznak a zombori határátkelőtől a sztráda felé, azaz igen forgalmas.
Kép: Szabó Imre
Kép: Szabó Imre
Az idei járdaprogramról Czirbus Gábor alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: a munkálatok várhatóan májusban indulnak és szeptemberig tartanak. Ahogyan tavaly, úgy most is 8 helyi vállalkozó között fogják elosztani a feladatot – ők egyébként Czirbus értékelése szerint kiváló munkát végeztek. Hozzátette: a beruházásra szánt 160 millió forintot most is egyenlően, a helyi képviselőkkel egyeztetve osztotta szét az önkormányzat, szakítva az előző városvezetés diszkriminatív gyakorlatával.
Kép: Szabó Imre
Kép: Szabó Imre
Czirbus elmondta, a korábbi felújítások után 18 kilométernyi rossz járda maradt Makón. Ebből most 7 kilométernyit tudnak járhatóvá tenni, ami összesen 33 utcát érint. Ezenkívül a közmunkaprogram keretében is felújítanak 1,2 kilométert 6 utcában. Már elosztották a képviselők bevonásával azt is, hogy a következő évben melyik járdákat újítják fel. – Ezek után is lesznek olyan járdák, amelyeket fel lehet újítani, de ezek már nem olyan rosszak, balesetveszélyesek, mint a programban szereplők – hangsúlyozta Czirbus.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén sem kell fizetni a talaj terheléséért Makón

Idén sem kell fizetni a talaj terheléséért Makón
Továbbra sem kell fizetni a talajterhelési díjat Makón azoknak, akik nem csatlakoztatták ingatlanukat a szennyvízcsatorna-hálózatra. A problémára a város szeretne valamilyen végleges megoldást találni. Tovább olvasom