Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

A makói Party zenekar a Vajdaságban játszik

A makói Party zenekar tagjai nem bánták meg, hogy neveztek lakodalmas fesztiválunkra. A közönségtől a legtöbb szavazatot kapták, összebarátkoztak a Martonosi Révész Együttes tagjaival, s meghívták őket Magyarkanizsára, egy magyar bálba muzsikálni.
A makói Party zenekar tagjai nem hitték, hogy nyerhetnek, pedig semmi okuk nem volt a kishitűségre: a legtöbb szavazatot nekik adták a nézők. A közönségdíj mellett más hozadéka is volt számukra a lakodalmas zenekarok fesztiváljának: a határon túlra is meghívták őket muzsikálni. A döntő utáni heteket még most is örömmel idézi fel a zenekar vezetője. – Fantasztikusan éreztük magunkat! Egy ismerősünk felvette a műsort, épp most néztem meg a DVD-t. Annyira felszabadultan játszottunk az újszegedi sportcsarnokban, hogy szinte nem is ismertem magunkra! A verseny után rengeteg gratulációt kaptunk, még külföldről, a Martonosi Révész Együttes szurkolótáborából is küldtek SMS-t. Amikor beneveztünk lakodalmas zenekarok versenyébe, a célunk az volt, hogy a szegedi döntőben játszhassunk.

Jön lakodalmas CD-nk

A Délmagyarország és a Délvilág lakodalmas fesztiválja döntőjének dalaiból 75 perces válogatásalbumot adunk ki. A CD hamarosan megjelenik, előfizetőink 990 forintért vásárolhatják meg, egy előfizetőnk több darabot is rendelhet kedvezményes áron. A CD-t júniusban kézbesítőink viszik házhoz. Nem előfizetők számára az album 2900 forintba kerül. A lakodalmas CD megrendelhető a lapjainkban megjelenő szelvény kitöltésével, ezt kiadónk címére kell elküldeni (DM Kiadó, 6929, Szeged, Szabadkai út 20.). Megrendeléseiket fogadjuk a 06-80/821-821-es ingyenesen hívható telefonszámon, valamint a 62/567-860-as telefonszámon is. E-mailben megrendeléseiket a terjesztes@delmagyar.hu címre küldhetik.

Szegeden viszont már arra gondolt a négy zenész – Csonka János, Fejes Ferenc, Balogh Zoltán és Galgóczki Sándor –, hogy jó lenne bekerülni a legjobb négy közé. Így is történt. A zenekarvezető megjegyezte: azt a tizenöt percet, amit a sportcsarnokban több ezer fős közönség és tévénéző előtt játszottak, nem veheti el tőlük senki! S hogy muzsikáltak-e már ennyi ember előtt? – Ezt Bódi Guszti is megkérdezte tőlem. Neki is azt válaszoltam: igen, csak nem egyszerre – nevette el magát a zenekarvezető.

A makói zenészek nem csak tapasztalatot, barátokat is szereztek: a fesztivál óta tartják a kapcsolatot a második helyezett Martonosi Révész Együttes tagjaival. Ráadásul hamarosan Magyarkanizsán lépnek föl. Tehetségükre, nagyszerű előadásukra ugyanis felfigyelt a kanizsai Panda rádió vezetője. – Már a döntőn meghívtak bennünket egy vajdasági magyar estre. A zenekar többi tagjával együtt örömmel vállaltuk el a fellépést, annyi kérésünk volt csak, hogy ne szombat este legyen a bál, mert minden szombatunk foglalt, lakodalmakban muzsikálunk – mondta Csonka János. Így hát a makói Party zenekar június 1-jén játszik Magyarkanizsán, igény szerint kivilágos-kivirradatig. Aludni nem lesz idejük: szombaton egy lakodalomba húzzák a talpalávalót itthon, Magyarországon.

Csonka Jánosék kíváncsian várják hamarosan megjelenő lakodalmas CD-nket. Emellett szeretnének egy saját lemezt is kiadni. A fesztiválról azt mondták: csöppet sem bánják, hogy elindultak a versenyen. Hálásak azért, hogy lapunk életre keltette ezt a műfajt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalmat számlál Makón az MDF

A makói MDF tagjai a városban működő pártokkal közösen hivatalos zaj- és rezgésszintmérést… Tovább olvasom